HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Att utsättas för våld

Att utsättas för våld

Att utsättas för våld

Mamma har alltid varit våldsam mot mig så länge jag kan minnas. Hon har så svårt att kontrollera sin ilska och tar ut det på mig. När jag var mindre så bodde min äldre syskon hemma och då kunde de skydda mig men nu är det bara jag kvar. Jag brukade vara rädd och bli ledsen när mamma slog mig men nu är det som att jag typ stänger av när det händer. Jag är större nu och skulle nog kunna göra motstånd men jag gör inte det, jag vill inte vara som hon.

För någon vecka sedan så slog hon mig så mycket att jag hade blåmärken över ryggen och armen. Jag tror att mina lärare i skolan såg men ingen sa något . Det är aldrig någon som har frågat mig hur jag mår på riktigt eller hur jag har det hemma. Ibland har jag svårt att ta mig till skolan eller koncentrera mig, så jag har ganska hög frånvaro. Då har skolan gjort en anmälan till soc. När jag och pappa varit där har de frågat varför jag inte är i skolan och sagt att jag ska gå dit, men inget annat. 

Ibland känns det som att mamma inte älskar mig och ibland är hon min bästa vän. Jag vet aldrig när hon kommer vända och det spelar ingen roll hur jag beter mig. En gång satte jag upp en bild där jag tyckte att jag var fin. När hon såg den frågade hon varför jag satt upp den, sa att jag var ful och rev ner den. Det gjorde mig så himla ledsen.

Om inte ens min mamma tycker jag är fin eller tycker om mig, hur ska jag eller någon annan någonsin kunna göra det då?

Är du ungdom och läser detta? Det är såklart inte ok att någon utövar våld mot dig! Våld kan se ut på olika sätt och behöver inte vara slag. Läs mer om olika typer av våld här. Försök att ta mod till dig att berätta för någon du litar på hur du har det. Du kan också höra av dig till oss i vår chatt där du kan vara anonym.

Behöver du prata med någon?

Har du en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld? Vi finns här för att hjälpa dig!

hitta hjälp här
Berättelser
Berättelser Högtider

Julteater

Jag gömde mig bakom fasaden och försökte trycka bort känslan av att vi inte var en normal familj. Jag gav mina föräldrar ett leende och klev ut på teaterscenen. Julen är en högtid som firas med familjen brukar det sägas. Min familj bestod av mamma och pappa, en helt vanlig familj.  En stor julgran i […]

Läs mer här
Berättelser
Maskroshjärta
Berättelser Föräldrar

Jag har en ny familj där jag är älskad

”Du är inte min dotter! Jag älskar inte dig!” Hela mitt hjärta gick i miljontals bitar, hur kunde man säga sånt hemskt till sitt egna barn?

Läs mer här
Berättelser
Tjej och kille julbakar
Berättelser Familj Jul

Att känna ansvar för sina syskon

Trots min bror och jag under en lång period inte bodde tillsammans så lyckades vi bevara vår relation och det är jag så tacksam för.

Läs mer här