JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Hela landet

Hos Maskrosbarn kan du få stöd oavsett vart i landet du bor!

Maskrosbarn finns för dig som har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller som utsätter dig för våld. Vi alla som jobbar på Maskrosbarn har själva haft det jobbigt när vi växte upp och vet därför hur det kan kännas.

Du kan chatta med oss, få prata med en kurator eller åka iväg på läger under skolloven. Läs mer om våra aktiviteter nedan vi hoppas att vi hörs eller ses!

    Barnombud

    Barnombud

    Ett stöd för dig som har behov av kontakt med socialtjänsten Om du som ungdom redan har kontakt med oss på Maskrosbarn på något sätt, till exempel går på läger, är hos oss på vår ungdomsgård eller brukar chatta med oss,  kan du också få hjälp av våra barnombud. Vad gör ett Barnombud? Vi på Maskrosbarn vet att det kan vara svårt att prata med vuxna om hur du har det. Ett barnombud kan hjälpa till på olika sätt. Vi kan till exempel hjälpa dig att prata med socialtjänsten, följa med dig på möten och hjälpa dig att framföra det du vill säga och prata med dig om vad du har rätt till när du har kontakt med socialtjänsten. Kanske känner du dig inte lyssnad på eller att du inte förstår vad som händer på socialtjänsten? Du bestämmer på vilket sätt du vill ha hjälp! Alla vi som är barnombud är själva också maskrosbarn och vet hur det kan vara hemma. Säg till den person som du har kontakt med på Maskrosbarn att du vill veta mer om barnombud så hjälper vi dig! Vill du veta mer? Kontakta amira@maskrosbarn.org, eller ring/sms:a 070-025 00 25.
    Läs mer här

    Chatt

    Chatt

    Berätta hur du mår Du kanske tycker att din mamma eller pappa dricker för mycket? Är det mycket bråk hemma? Är dina föräldrar inte som andras? Eller är de dumma mot dig eller dina syskon? Chatten är ett bra första steg att börja prata med oss om hur du har det hemma. I chatten kan du vara helt anonym och vi hjälper dig oavsett var du bor. Vi som chattar med dig är själva vuxna maskrosbarn och vet hur det kan kännas om ens föräldrar har problem. Vi vet också hur skönt det kan vara att prata med någon som förstår. Öppettider för chatten Måndag-torsdag kl. 20-22 Söndag kl. 20-22 Du hittar chatten längst ner i din webbläsare. Vill du inte chatta kanske något av våra andra stöd passar dig bättre? Läs mer om alla våra stöd och aktiviteter. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
    Läs mer här

    Digital kurator

    Digital kurator

    Prata med kurator - via telefon eller videosamtal Vi som jobbar som kuratorer på Maskrosbarn har själva haft en tuff uppväxt och finns här för att lyssna, stötta och ge råd kring de frågor och funderingar du har. Vi pratar om det som känns viktigt för dig, till exempel hur du mår, hur det är hemma eller vad det finns för hjälp att få. Samtalen är gratis och din vårdnadshavare behöver inte godkänna att du har kontakt med oss. Du kan boka samtal på telefon eller video – du väljer vad som känns bäst för dig. Har du några frågor innan du känner dig redo att boka tid, är du varmt välkommen att höra av dig till maria@maskrosbarn.org eller sms:a/ring 076 - 721 02 56. Vill du lära känna våra kuratorer lite närmare, kan du läsa mer om dem längre ner på sidan. Se lediga tider och boka här 
    Läs mer här

    Lovläger

    Lovläger

    Maskrosbarns lovläger – läger på skolloven för dig som är mellan 13-15 år Årets sommarläger är nu fullsatt. Anmälan till nästa års läger öppnar i mars 2024. Varje år har Maskrosbarn läger på sommarlovet, höstlovet och jullovet. Du som inte gått på lovläger hos oss tidigare börjar alltid med att delta på sommarlägret. Du kan gå på våra läger under 3 år. Alla våra läger är gratis för dig att delta på, och vi står för resor, mat, boende och aktiviteter. På lovläger kommer barn från olika delar av Sverige, och alla som kommer är maskrosbarn. Även våra ledare är vuxna maskrosbarn. Vi vet hur vi gjorde för att må bra, hur skönt det kan kännas att få träffa andra som har det på liknande sätt och att få komma hemifrån ett tag. "Att åka på Maskrosbarns läger har betytt väldigt mycket för mig. Det har betytt allt. Jag blev hel, och vågade börja tro på mig själv. Varje dag fick jag förståelse, omtanke och kärlek. Jag fick vara jag." /Ungdom Ett sommarläger är 10 dagar långt och ett höst- och julläger är 4 dagar. Det är ungefär 20 ungdomar och 15 vuxna på varje läger. På lägren deltar även ett par ungdomsledare som är mellan 16-20 år och som själva tidigare varit på lägren. Vad gör vi på läger? På våra läger gör vi massa olika saker – vi hänger på stranden, bakar, spelar spel, har myskvällar med massa filtar och tända ljus! Vi hittar också på olika aktiviteter, ibland åker vi iväg och klättrar, rider eller drar igång en galen femkamp på gården. Såhär beskriver en ungdom vad läger har betytt för henne. På lägren har vi också något som vi kallar arbetsgrupp och ledarsamtal – där pratar vi om vad som är viktigt i ditt liv just nu, ger varandra tips och råd och gör olika övningar. Ledarsamtalen är en stund för dig och en ledare att ta en promenad, dricka te eller hänga i hängmattan och prata om precis vad du vill. Anmälan Årets sommarläger är nu fullsatt. Anmälan till nästa års läger öppnar i mars 2024. Har du några frågor om lovläger? Hör av dig till Helen på helen@maskrosbarn.org. Det går även bra att ringa eller sms:a på 076-721 02 57.   “När du är på läger får du vara helt dig själv och känna alla känslor du behöver utan att må dåligt över det" Ungdom 17 år
    Läs mer här

    Maskrosbarnpodden

    Maskrosbarnpodden

    Lyssna på Maskrosbarnpodden! Varje månad släpper vi ett poddavsnitt med olika teman eller så pratar vi med en spännande gäst. Vad finns det för psykiska sjukdomar? Vad kan det bli för konsekvenser av att ha en förälder som dricker för mycket och vad gör egentligen socialtjänsten? Podden finns tillgänglig här på hemsidan och i de flesta podd-apparna. Sök på Maskrosbarnpodden och prenumerera nu! Har du något ämne som du vill att vi tar upp i podden? Har du frågor eller tips? Kontakta oss gärna på  podd@maskrosbarn.org. Vi ser fram emot att höra från dig!
    Läs mer här