JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Jul på Maskrosbarn

Julen kan vara en extra jobbig tid för barn som har det svårt hemma. Förväntningarna om ett fint julfirande går ofta i kras. Barnen tvingas dessutom ta ett alltför stort ansvar och bli vuxna alldeles för tidigt, exempelvis genom att ta hand om hushållet, småsyskon och ibland även sina egna föräldrar. Barnen uttrycker ångest inför känslan av ensamhet, för den ekonomiska stressen och för att de får ta ett för stort ansvar.

Nytt hos oss: Vi kommer att ha öppet på julafton på våra ungdomsgårdar

I år kommer alla våra ungdomsgårdar ha öppet på julafton för att barnen ska ha möjlighet att skapa fina julminnen tillsammans med trygga vuxna. Barnen kommer få julklappar, leka lekar och vi dukar upp ett härligt julbord.

Våra stöd runt jul

  • Läger

    Vi arrangerar läger över julhelgen som barn från hela landet kommer till. Oförglömliga dagar av lek och avslappning varvat med stödsamtal.

  • Julafton på våra ungdomsgårdar

    På julafton skapar vi julstämning på våra ungdomsgårdar och firar jul tillsammans. Julmyset startar såklart redan tidigare i december då vi julpysslar, bakar och äter gott.

  • Chatt

    Vi håller vår stödchatt öppen hela julen med extra öppet på högtidsdagarna. I chatten arbetar vuxna med liknade erfarenhet som barnen vi möter.

  • Julklappar

    Varje år skickar vi julklappar till alla de barn som deltar i något av våra stödprogram. För några av barnen kan det vara den enda julklapp de får.

Istället för att vara hemma som vanligt under julen fick jag nu ha den första trygga julen i mitt liv på Maskrosbarns julläger med underbara vänner som relaterar.

/Ungdom i Maskrosbarns verksamhet

En hälsning från vår ungdomsgård i Göteborg

Vi skulle delat ut julklappar, jag, mina föräldrar och min lillebror. Men istället satt jag och min lillebror inlåsta på toaletten. Utanför dörren skrek och bråkade de, saker kastades och dörrar smälldes igen. Jag kramade om min lillebror och sa att det snart är över, snart är julafton över.

/ Ungdom i Maskrosbarns verksamhet

  • Ge en gåva

    Barn med en mörk tillvaro har rätt till ljus framtid. Med hjälp av din gåva kan vi fortsätta finnas där och ge stöd till barn med svåra hemförhållanden.

  • Ge bort ett gåvokort

    Hylla någon du tycker om med ett gåvokort och bidra samtidigt till barns rätt till sin barndom. Välj mellan att få det fysiskt eller digitalt.

  • Företagsgåva

    Ge en julgåva och hjälp oss möjliggöra för fler barn att få ett tryggt julfirande. Som tack för er julgåva får ni ett fint kommunikationsmaterial som ni kan använda internt och
    externt!