ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
#59 Placerade barns rättigheter

#59 Placerade barns rättigheter

Placerade barns rättigheter

Vem är det som bestämmer över dig när du är placerad? Har du samma rättigheter som de andra barnen i familjen du bor i? Kommer dina föräldrar få reda på det du berättar för familjehemmet? Det och lite till pratar vi om i avsnitt #59 av Maskrosbarnpodden som har tema familjehemsplacerade barns rättigheter!

Gäster i studion är Linn som arbetar som barnombud och Matilda som är tidigare ungdom på Maskrosbarn och som själv varit placerad. I avsnittet berättar Matilda om hur det var för henne när hon blev och var placerad men även om tiden efteråt. Och Linn berättar, reder ut och förklarar vilka rättigheter man har vid en placering.

Har du lyssnat och har frågor om placeringar och dina rättigheter? Eller är det något annat du vill höra om i podden? Maila oss på podd@maskrosbarn.org

Du hittar podden där poddar finns,  sök på ”Maskrosbarnpodden” eller klicka på länkarna nedan:
Spotify
Soundcloud
Apple

Behöver du prata med någon?

Har du en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld? Vi finns här för att hjälpa!

hitta hjälp här
Podden
Kille ler och tittar in i kameran
Podden Maskrosbarn

Elitidrottens betydelse för Marcus

Elitidrottens betydelse för Marcus Marcus, som också engagerar sig som volontär på Maskrosbarn, berättar i detta avsnitt om sin uppväxt som maskrosbarn och hur viktig hockeyn var för honom. Han lyfter även de problem som kan uppstå när kraven inom idrotten blir för höga. Vad kan man göra om man känner att machokulturen tar över eller att man inte presterar tillräckligt bra inom laget? Marcus delar med sig av sina erfarenheter av vad som kan hjälpa om det inte känns bra. Har du tankar eller funderingar du vill dela med dig av till oss efter att du lyssnat på avsnittet? Eller är det något annat du vill höra om i podden? Maila oss på podd@maskrosbarn.org Du hittar podden där poddar finns,  sök på "Maskrosbarnpodden" eller klicka på länken nedan: Soundcloud Spotify Apple Podcasts

Läs mer här
Podden
Maria Näslund
Podden Trygghet

#58 Risk- och skyddsfaktorer

Risk- och skyddsfaktorer I detta avsnitt av Maskrosbarnpodden berättar Maria och Helen vad risk- och skyddsfaktorer är,  samt vad du själv kan göra för att kartlägga och jobba med dina egna faktorer. I avsnitten gör Maria entré som programledare! Maria arbetar som handledare i Maskrosbarns coachprogram och är utöver det kontorets färgklick. Coachprogrammet är ett stöd som bland annat syftar till att ge ungdomarna fördjupad kunskap om sin situation och ge dem verktyg att kunna påverka sin egen framtid. Att jobba med sina risk- och skyddsfaktorer ingår i coachprogrammet. Har du frågor om risk- och skyddsfaktorer eller vill du tipsa oss om ämnen du vill att vi ska ta upp i podden? Hör av dig till oss på podd@maskrosbarn.org. Du hittar podden där poddar finns,  sök på "Maskrosbarnpodden" eller klicka på länkarna nedan: Spotify Soundcloud Apple Läs mer om risk-och skyddsfaktorer.  

Läs mer här
Podden
Hanna tittar in i kameran
Podden Rättigheter

# 57 Sex, samtycke och kommunikation med RFSU

Sex, samtycke och kommunikation med RFSU Vi pratar om sex! Igen! Denna gång med Hanna, projektledare för sexualupplysning på RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning), som benar ut vad samtycke vid sex innebär och hur man kan kommunicera under sex för att förstå varandra och visa om och vad man vill. Hanna passar också på att svara på de frågor ni ställt på Instagram. Det, och mycket mer, får du höra i månadens avsnitt! Du hittar podden där poddar finns,  sök på "Maskrosbarnpodden". Spotify Soundcloud Apple Har du lyssnat på avsnittet och vill veta mer? Kontakta Hanna på hanna.weber-vernet@rfsu.se. Kika gärna in på RFSU hemsida och ungdomsmottagningens hemsida.

Läs mer här