JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

#56 Att vara anhörig och #vägraskuld

Att vara anhörig till någon med psykisk sjukdom

I detta avsnitt träffar vi Lina Persson, initiativtagare till projektet #vägraskuld. Lina berättar om den musikföreställning hon skrivit tillsammans med sin storasyster som lever med bipolär sjukdom. Lina berättar mer om projektet, men också vad det innebär att vara anhörig, hur det kan påverka en och vikten att få stöd som ung anhörig.

Har du lyssnat på avsnittet och vill veta mer? Besök hemsidan vägraskuld.se eller kolla upp dem på Facebook eller Instagram. Och kom ihåg – det är inte ditt fel <3 !

Du hittar podden där poddar finns,  sök på ”Maskrosbarnpodden”.
Spotify
Soundcloud
Apple

Om #vägraskuld

#vägraskuld är ett treårigt arvsfondsprojekt med målet att förändra förutsättningarna för unga anhöriga. Arvsfondsprojektet springer ur projektledaren och initiativtagaren Lina Perssons eget anhörigskap och den musikföreställning hon skrivit tillsammans med sin storasyster som lever med bipolär sjukdom. Innan Lina begav sig ut på turné för att besöka högstadieskolor med sin föreställning och tillhörande workshops gästade hon Maskrosbarnpodden för att prata om mer om projektet.

Behöver du någon som förstår?

Alla som jobbar i stöd hos oss har själva erfarenhet av att växa upp med svåra hemförhållanden. Att ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre. Du är inte ensam!

hitta hjälp här