ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS
Att leva i en hederskontext

Att leva i en hederskontext

Vad innebär hedersrelaterat våld och förtryck, hur kan det ge sig uttryck och vilken hjälp finns det att få?

Malin och Leymuun från Elektra på Fryshuset gästar månadens avsnitt av podden. Elektra arbetar för ett samhälle fritt från förtryck, våld och andra kränkningar. De stöttar ungdomar som lever i en hederskontext och arbetar förebyggande med ett aktivt påverkansarbete.

Lyssna och få svar på avsnitt #44 av Maskrosbarnpodden här eller på andra ställen där poddar finns!

Vill du veta mer om Elektra? Läs mer om deras verksamhet här.

Behöver du prata med någon?

Har du en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld? Vi finns här för att hjälpa!

hitta hjälp här
Podden
Maskrosbarnpodden
Podden

Nytt år!

Nytt år och ny podd! Helen inleder poddåret 2021 med att reflektera över hur det föregående året var och vilka förhoppningar och önskningar hon har på det nya. I avsnittet berättar och genomför Helen en skrivövning som du kan vara och göra tillsammans med henne. Tanken är att kunna ge dig små verktyg för att försöka släppa det som var jobbigt med förra året  och hur du kan ta med dig det som var bra och positiva saker som du gjorde in i det nya året. Lyssna och få svar på avsnitt #46 av Maskrosbarnpodden här eller på andra ställen där poddar finns!

Läs mer här
Podden
Två kvinnor ler och tittar in i kameran, Maskrosbarn
Podden Familj Högtider

Snart är det jul

Snart är det jul! I det här avsnittet pratar Helen med Matilda om hur det kan vara under jul om man har det tufft hemma. Vilka känslor är vanliga att känna? Vad kan man göra om saker känns jobbigt? Måste man ens fira jul? Lyssna på Maskrosbarnpodden här! Har du jobbiga känslor inför julen och skulle vilja prata med någon om det? Chatta med oss!

Läs mer här
Podden
Podden Maskrosbarn 15 år Vi på Maskrosbarn

Maskrosbarn fyller 15 år!

Maskrosbarn fyller år och det firas med ett extra poddavsnitt! Helen bjuder in Therese och Denise, Maskrosbarns grundare, för att prata om hur det gick till när Maskrosbarn startades, varför de identifierar sig som maskrosbarn och vad som har hänt sedan starten för 15 år sedan. Hurra! Lyssna på Maskrosbarnpodden här.  

Läs mer här