ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Mors dag

För många barn är mors dag en svår dag. Här kan du läsa och lyssna på andras berättelser och få tips på vad du kan göra om du tycker mors dag känns jobbig. Du kanske har en annan viktig person i ditt liv som du kan fira lite extra denna dag?

Mors dag

Vi pratar med Therése, grundare och utvecklingschef på Maskrosbarn, om hur det kan kännas på mors dag när en inte har en mamma eller har en mamma med missbruk och psykisk sjukdom.
Läs vidare här

Mors dag utan mamma

Vad gör man på mors dag om man har en mamma som gör en illa? En mamma som skriker elaka saker och som säger att man borde radera sig själv från jordens yta?
Läs vidare här

Älskade mamma

Min mamma är väldigt sjuk, det har jag accepterat. Jag kan inte göra henne frisk, men jag har rätt att älska henne så mycket som jag vill!
Läs vidare här
Denise Madsen

Om att ha en psykiskt sjuk mamma

Jag minns min barndom som väldigt oförutsägbar och spretig – utåt sett så var min mamma världens bästa mamma, alla mina kompisar älskade henne och alla vuxna tyckte att vi hade så fin relation.
Läs vidare här

Att uppleva våld och känna sig otrygg hemma

Min mamma har, så länge jag kan minnas mått psykiskt dåligt. Mamma har alltid haft svårt att visa kärlek genom fina ord eller handlingar, berätta för någon att hon älskar en eller att man är värdefull.
Läs vidare här

Väntesorg

Så tidigt jag kan minnas hade jag en oro i kroppen. En oro att något skulle hända mamma och pappa. Kära gud eller den som bestämmer gör så att mamma, pappa och jag får leva lyckliga länge i alla våra dar.
Läs vidare här

Ge bort en maskrosbukett på mors dag

Skicka en digital maskrosbukett till någon som betyder mycket för dig på mors dag. Värdet på buketten går till att stötta barn som har det svårt hemma, där många saknar en god relation med sin mamma. Du kan själv välja när du vill att din sms-hälsning med maskrosbuketten skickas till mottagaren.

Stötta gärna vårt arbete genom att ge en gåva. Ditt bidrag möjliggör vårt arbete så att fler barn som lever i svåra hemförhållanden kan få hjälp och stöd.