ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Midsommar - en svår högtid för många barn

Många förknippar midsommar med dans runt midsommarstången, gemenskap och god mat. För de barn som har det svårt hemma kan midsommarhelgen istället innebära en stor oro.

 

Ge bort en midsommarbukett som inte vissnar

Under midsommarhelgen ökar alkoholkonsumtionen i många hem, vilket kan få förödande konsekvenser för barnen. I Sverige räknar man med att upptill 320 000* barn far illa till följd av sina föräldrars alkoholkonsumtion.

Genom att skicka en midsommarbukett till någon du tycker om är du med och stöttar dessa barn!

Vi på Maskrosbarn finns där för de som behöver stöd under både under midsommarhelgen som resten av sommarlovet. Hos oss kan barn få fina sommarminnen, en paus hemifrån och stöd från trygga vuxna som finns där. Under sommaren arrangerar vi läger för barn från hela Sverige, gör roliga aktiviteter på våra ungdomsgårdar och vårt digitala stöd håller öppet hela sommaren. Läs mer om sommaren på Maskrosbarn.

*Enligt studie för Barndom utan baksmälla.

Skicka en digital midsommarbukett

Sms:a en midsommarbukett med sju sorters blommor till någon du tycker om! Du kan själv välja när du vill att din hälsning ska levereras. Ditt stöd bidrar till att barn som har det svårt hemma kan få fina sommarminnen, trygga vuxna som stöttar och en chatt att höra av sig till för att våga ta steget att berätta om sin situation.

Tips på hur du kan göra skillnad

Initiativet Barndom utan baksmälla syftar till att göra skillnad för barn som far illa av vuxnas drickande. Målet är att fler vuxna ska agera. Läs våra tips om hur du kan agera, eller dela med dig av egna tips!

Läs mer om initiativet

Midsomrar var värst

”När jag växte upp försökte jag och min bror i den mån vårt dåliga samvete tillät undvika högtider hos pappa, men ibland gick det inte. Midsomrar var värst. Det fanns inga hämningar.”

Läs hela berättelsen

Att vara ett maskrosbarn på sommaren

”När klasskamraterna springer ut från skolans dörrar med ett leende på läpparna och med låten En blomstertid nu kommer på hjärnan, springer jag med, fast inuti mig växer en klump i magen sig större och större.”

Läs hela berättelsen