ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Studerande

Studerande

Vi föreläser för studerande som i sina framtida yrken på olika sätt kommer att vara i kontakt med vår målgrupp. Det kan exempelvis vara blivande socionomer, lärare/pedagoger, poliser, vårdpersonal etc.

Innehållet anpassas såklart efter er utbildning och framtida yrke.

Kontakta anna@maskrosbarn.org för mer information.

https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/blake-barlow-YKzrIPGhQ1M-unsplash-scaled-e1653638975989.jpg

Vad ungdomar vill ha för stöd av vuxna i samhället

Vad säger ungdomar själva att de behöver? Föreläsningen anpassas utifrån er arbetsplats eller utbildning och handlar om ungas upplevelser kring följande områden: bemötande rättigheter delaktighet information miljö stöd från professionella Utifrån ungdomarnas egna berättelser, bilder och filmer fokuserar vi på förändringsmöjligheter och ger konkreta tips, checklistor och verktyg som hjälper er att förbättra ert arbete med unga.

Läs vidare här
https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/ryan-tauss-jVwb9LjxJ08-unsplash-scaled.jpg

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Vi utbildar och ger skolpersonalen verktyg för att kunna hjälpa elever med svåra hemförhållanden få rätt förutsättningar att klara skolarbetet och därmed öka chansen att nå kunskapskraven.

Läs vidare här
https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/person-692159_1920.jpg

Att växa upp med en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter en för våld

En inspirerande föreläsning som fokuserar på förändringsmöjligheter och unga människors kraft. Ta del av vår föreläsares egen historia om att vara barn till en förälder som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt. Föreläsaren beskriver sin egen resa till att må bra, släppa kontrollen över sin förälder och förstå att en har rätt att må bra – även om ens förälder inte gör det. Föreläsningen innefattar även en beskrivning av Maskrosbarns verksamhet och möten med de hundratals ungdomar som vi årligen kommer i kontakt med. Den här föreläsningen brukar vara ett populärt inslag bland annat på konferenser och som öppen föreläsning anordnad av kommunen.

Läs vidare här

Frågor? Kontakta mig!

Anna Fannoun

Föreläsningssamordnare
076-721 02 60
anna@maskrosbarn.org

Visa fler