ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS
Studerande

Studerande

Vi föreläser för studerande som i sina framtida yrken på olika sätt kommer att vara i kontakt med vår målgrupp. Det kan exempelvis vara blivande socionomer, lärare/pedagoger, poliser, vårdpersonal etc.

Innehållet anpassas såklart efter er utbildning och framtida yrke.

https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/ryan-tauss-jVwb9LjxJ08-unsplash-scaled.jpg

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Utbildningen går igenom hur skolpersonal på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för elever som har det jobbigt hemma. Vi presenterar vad skolpersonal och elever önskar tillsammans med ett kunskapshöjande material som är framtaget med både skolpersonal och elever. Vill du boka en föreläsning? Kontakta julia.k@maskrosbarn.org. Här kan du läsa mer om Skolkurage samt ladda ned material och rapport.

Läs vidare här
https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/blake-barlow-YKzrIPGhQ1M-unsplash-scaled.jpg

Vad ungdomar vill ha för stöd av vuxna i samhället

Vad säger ungdomar själva att de behöver? Föreläsningen anpassas utifrån er arbetsplats eller utbildning och handlar om ungas upplevelser kring följande områden: bemötande rättigheter delaktighet information miljö stöd från professionella Utifrån ungdomarnas egna berättelser, bilder och filmer fokuserar vi på förändringsmöjligheter och ger konkreta tips, checklistor och verktyg som hjälper er att förbättra ert arbete med unga. Vill du boka? Kontakta julia.k@maskrosbarn.org.

Läs vidare här
https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/person-692159_1920.jpg

Att växa upp med en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter en för våld

En inspirerande föreläsning som fokuserar på förändringsmöjligheter och unga människors kraft. Ta del av vår föreläsares egen historia om att vara barn till en förälder som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt. Föreläsaren beskriver sin egen resa till att må bra, släppa kontrollen över sin förälder och förstå att en har rätt att må bra – även om ens förälder inte gör det. Föreläsningen innefattar även en beskrivning av Maskrosbarns verksamhet och möten med de hundratals ungdomar som vi årligen kommer i kontakt med. Den här föreläsningen brukar vara ett populärt inslag bland annat på konferenser och som öppen föreläsning anordnad av kommunen. Vill du boka föreläsning? Kontakta julia.k@maskrosbarn.org.

Läs vidare här