JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Jag har en ny familj där jag är älskad

Jag har en ny familj där jag är älskad

Jag kollade mig i spegeln medan tårarna rann. ”Jag vill inte leva mer, han kommer döda mig”.

Jag hade ringt efter hjälp för att pappa inte gick att väcka. Jag trodde han var död. Det var förbjudet att ringa, speciellt till mamma, och det var precis vad jag hade gjort. Jag hade ringt till mamma och sagt att vi inte kunde väcka vår pappa. Strax efter hördes det ljud från ovanvåningen, pappa hade vaknat. Jag blev helt kall, hela min kropp gjorde ont, jag hade aldrig känt sån rädsla i hela mitt liv förut.

Det ringde på dörren, jag öppnade och där stod ambulanspersonalen. Jag informerade dem om att min pappa hade vaknat och att han skulle döda mig om han förstod vad jag hade gjort.

De bad mig följa med dem ut. Jag lyssnade inte, utan sprang istället och hämtade min ena syster i hopp om att skydda henne från det helvete jag visste skulle bryta ut. Jag sade till pappa att någon vid dörren ville prata, sen tittade jag inte bak. Vi sprang ut i trädgården och började leka i studsmattan. Sen hände det jag visste skulle hända, han kom ut och skrek högt: ”Du är inte min dotter! Du tillhör inte i denna familj. Jag älskar inte dig!” Hela mitt hjärta gick i miljontals bitar, hur kunde man säga sånt hemskt till sitt egna barn?

Idag är jag fri från min pappa och har ingen kontakt alls med honom, det är en lättnad. Han sa till mig att jag aldrig skulle bli något, men istället för att bli ledsen över det vände jag det till motivation! Jag skulle bevisa att jag visst kunde bli något. Idag har jag två jobb, går i skolan och är godkänd i alla mina ämnen och snart tar jag studenten.

Jag har en ny familj, där jag är älskad och där jag även har en manlig förebild att se upp till som jag saknade som barn. Det är tack vare Maskrosbarn som jag insett att inget av det som hänt är mitt fel och att jag inte är ensam.

Ni räddade mig.

Behöver du någon som förstår?

Alla som jobbar i stöd hos oss har själva erfarenhet av att växa upp med svåra hemförhållanden. Att ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre. Du är inte ensam!

hitta hjälp här