JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Håll ut – det kommer vara värt det

Till mitt tonårsjag

Det första jag vill säga till dig är att det inte alltid kommer att kännas som det gör nu.

Jag vill att du ska veta att det inte är ditt fel, det de vuxna får dig att bära är inte ditt ansvar. Jag ser nu hur du kämpade då, hur du trodde att dina föräldrar skulle bli bättre föräldrar om du var bättre. Nu när jag är vuxen förstår jag hur liten du faktiskt var, hur lite hjälp vi som familj fick och jag vill så gärna plocka upp dig i min famn och säga att det inte ska vara såhär.

Jag vill visa dig allt vi kommer att uppleva, att jag alltid kommer bära med dig för att få revansch på våra första 15 år. Vi kommer att resa mycket, kan du tänka dig det? Du som ännu inte sett ett flygplan på nära håll. Livet kommer inte att vara lekande lätt som vuxen, vi kommer att bli sårade, känna oss vilsna och fundera över livets mening. Men vi kommer att göra allt det där utan den tillvaro du befinner dig i just nu. Vi kommer att möta fantastiska människor längs vägen som kommer att stå alldeles orubbliga vid vår sida.

När vi fyller 20 år kommer hela familjen samlas för att fira oss och vi är alla närmare än någonsin innan. Jag vet att det låter för bra för att vara sant, men det är faktiskt ingen i familjen som bråkar längre!
Jag vill också berätta att mamma fortfarande lever, för jag vet att du oroar dig mycket över att hon inte ska finnas kvar särskilt länge till. Hon drack inte för att hon inte tyckte om oss, snälla förstå det.

Vi kommer att hitta till Maskrosbarn som hjälper oss att läka vissa av våra sår. Vi får finnas där för andra barn och unga som har det tufft, och ge det stöd som vi själva hade behövt när vi var unga.  Det kommer att vara bland det finaste vi upplevt.

Håll ut, för jag lovar dig att det kommer vara värt det.

Behöver du någon som förstår?

Att ta kontakt med oss är ett första steg för att få stöd och börja må bättre. Alla som jobbar i våra stöd har själv erfarenhet av att växa upp med svåra hemförhållanden. Vi förstår hur det kan kännas - du är inte ensam!

Våra stöd och aktiviteter