ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Det finns ingenting som du inte kan göra

Det finns ingenting som du inte kan göra

Du kan göra precis vad du vill. Det gäller bara att bestämma dig för vad det är du faktiskt vill göra. När du väl bestämt dig vilken väg du vill gå, så har du styrkan att göra det.

Du kan göra precis vad du vill. Det gäller bara att bestämma dig för vad det är du faktiskt vill göra. När du väl bestämt dig vilken väg du vill gå, så har du styrkan att göra det.

Under mina tonår kände jag ganska ofta att jag var otillräcklig, jag försökte och försökte, men nådde aldrig riktigt dit jag ville. Men sen insåg jag att jag hade gått helt fel väg. Efter detta, började jag lite trevande om igen. Efter det tog det inte lång tid innan jag kom på fötter igen och insåg hur stark jag faktiskt kunde vara, och egentligen varit hela tiden.

Du kanske inte tycker du räcker till, att du inte är så bra som du borde vara. Det är mycket man kan känna, framförallt under tonåren, men speciellt som tonåring när det inte är helt lätt hemma, oavsett anledningen till att det är så. Vad jag vill att ni ska veta,är att ni räcker till, precis så som ni är. Det ni borde göra är bara att tänka efter ordentligt på var ni vill och sedan på hur ni ska komma dit.

Dagen då jag tog studenten är än idag den lyckligaste dagen i mitt liv. Det var en sak som sas till mig som jag minns extra starkt. Min rektor var inne hos oss i klassrummet och vi pratade om hur det kändes och sådär. Det han sa sedan var ”Du förtjänar det här.” Och det var första gången i mitt liv som jag med lycka kunde känna att jag faktiskt kunde tro på honom.

Det finns ingenting som du inte kan göra, så länge du vet vad det är du vill.

Behöver du prata med någon?

Har du en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld? Vi finns här för att hjälpa dig!

hitta hjälp här
Berättelser
Två personer promenerar
Berättelser Familj Föräldrar

Att vara placerad

Jag var 13 år när jag fick flytta ifrån mamma och pappa och det här är den tredje familjen jag bott i. De är en sådan där familj jag alltid velat ha, men ändå känns det som att jag snart ska explodera av alla jobbiga känslor.

Läs mer här
Berättelser
Tjej sitter på marken vid en trappa
Berättelser Psykisk ohälsa Våld

Att utsättas för våld

Mamma har alltid varit våldsam mot mig så länge jag kan minnas. Hon har så svårt att kontrollera sin ilska och tar ut det på mig.

Läs mer här
Berättelser
Berättelser Högtider

Att fira studenten som maskrosbarn

Ju närmare avslutningen vi kom och all planering inför den stora dagen satte igång, började jag må dåligt. Jag var inte glad över att ha klarat av den största milstolpen i mitt liv, jag var rädd.

Läs mer här