JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22
Hero

Välkommen på seminarium den 14 november

Sommaren 2025 förväntas den nya socialtjänstlagen träda i kraft. Kom och få insikter av de barn som kommer att beröras, vilken förändring vill och behöver de se?

För att diskutera socialtjänstens framtida möjligheter och utmaningar vill vi på Maskrosbarn nu överlämna scenen till ungdomar från vår stödverksamhet som vill dela med sig av sina egna erfarenheter av kontakten med socialtjänsten. Fokus kommer att vara på ungdomarnas medskick inför omställningen inom socialtjänsten och det omfattande förändringsarbete som socialtjänsten nu står inför. Ungdomarnas seminarium kommer att efterföljas av ett panelsamtal med berörda politiker, barnombudsmannen, forskare, representanter från fackförbund och andra viktiga intressenter i frågan.

Nytt för i år: Lansering av ungas lägesrapport

Ungdomarnas erfarenheter sammanfattas även i lägesrapporten ”Ungdomarnas perspektiv på omställningen inom socialtjänsten med anledning av den nya socialtjänstlagen” som släpps under seminariet.

Datum: 14 november kl. 09:30-12:00. Vi bjuder på frukost från kl. 09:00.
Plats: The Node, Sergels torg, Stockholm. Begränsat antal platser. Det går också bra att delta på seminariet digitalt.

Sista anmälningsdag: 7 november.

Välkommen!

[/wpdevart_countdown]

Om Maskrobarns lägesrapport

Maskrosbarn kommer regelbundet släppa lägesrapporter där ungdomarna i vår stödverksamhet delar sin bild av hur läget idag ser ut för barn och ungdomar med föräldrar som har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld.

Lägesrapport 2024: ”Ungdomarnas perspektiv på omställningen inom socialtjänsten med anledning av den nya socialtjänstlagen”

Den 2 juli 2024 presenterade regeringen ett förslag om en ny socialtjänstlag. Förslaget innebär bland annat att en satsning på det förebyggande arbetet och på att göra socialtjänsten mer tillgänglig. Med anledning av den nya lagen står socialtjänsten inför ett stort förändringsarbete och en stor omställning förväntas ske av socialtjänstens arbetssätt. 

Ungdomarna som vi möter i vår verksamhet har under alla år vittnat om ett system byggt av och för vuxna. För att kunna bygga om systemet från grunden och förhoppningsvis lyckas bygga upp ett helt nytt system, behöver vi bygga tillsammans med och för barn.

Vi vill med denna rapport därför lyfta hur ungdomarna i vår verksamhet ser på omställningen inom socialtjänsten och vilka förändringar som ungdomarna anser behövs för att ställa om till nya förebyggande, tillgängliga och tillitsskapande arbetssätt. Rapporten är en produkt av flera workshops med ungdomar i vår verksamhet, men utgår även från vår samlade erfarenhet av att ha lyssnat in barn och ungas röster i dessa frågor under många år. 

Rapporten publiceras 14 november 2024.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Jag vill anmäla mig!

Namn
Jag vill delta
Kostpreferenser för dig som deltar fysiskt på seminariet

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy