JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Ingo x Maskrosbarn

Vad roligt att du sett Ingos kommunikation om oss och att du är intresserad av att veta mer och hjälpa till!

Ditt engagemang kan göra stor skillnad!

Här på sidan hittar du olika sätt som du kan stötta barn som har det svårt hemma.

Sommaren är en extra tuff period för många barn då skola, fritidsaktiviteter och andra viktiga vuxna tar sommarlov och barnen måste leva nära föräldrar som inte orkar eller förmår upprätthålla en vardag. Du kan stötta vår verksamhet på olika sätt; genom att ge en gåva, jobba som volontär, sprida information om oss eller genom att själv vara en trygg vuxen för ett barn i din närhet. Oavsett hur du vill engagera dig så är vi tacksamma.

Läs mer nedan om vad som passar dig bäst.

 

  • Tips på hur du kan göra skillnad i vardagen

    Initiativet Barndom utan baksmälla syftar till att göra skillnad för barn som far illa av vuxnas drickande. Målet är att fler vuxna ska agera. Läs våra tips om hur du kan agera, eller dela med dig av egna tips!

    Ta del av tipsen
  • Ta del av berättelser

    Här delar både ungdomar och vuxna med sig av sina egna berättelser om hur det kan vara att växa upp med svåra hemförhållanden.

    Ta del av berättelser
  • Hjälp oss sprida ordet

    Här kan du ladda ner kommunikationsmaterial om Maskrosbarn. Hjälp oss sprida ordet om oss- dela materialet i sociala medier eller skriv ut affischer och häng upp på ditt jobb/i skolan.

    Ta del av materialet
  • Såhär går en orosanmälan till

    Om du är orolig för att ett barn far illa hemma, kan du göra en orosanmälan till socialtjänsten. Du som privatperson har ingen skyldighet att göra det, men tänk att du kanske är den enda vuxna som vet om barnets situation. Du kan vara anonym om du vill.

    Läs mer
  • Bli volontär eller jobba hos oss

    Letar du efter ett meningsfullt jobb? Vill du få erfarenhet av att jobba med barn och unga? Vi rekryterar löpande till olika typ av volontäruppdrag och tjänster!

    Läs mer
  • Ge en gåva

    Barn med en mörk tillvaro har rätt till ljus framtid. Med hjälp av din gåva kan vi fortsätta finnas där och ge stöd till barn med svåra hemförhållanden.

    Ge en gåva