ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Hur får man vardagen att gå ihop?

Hur får man vardagen att gå ihop?

Just nu hanterar hela världen en pandemi och saker kan lätt kännas upp och ner. Vissa har distansundervisning och många är tvungna att vara mer hemma mer än vanligt. Hur får man då vardagen att gå i hop just nu? I det här avsnittet får vi höra Linn och Denise prata tankar, funderingar och tips kring hur man på bästa sätt kan hantera den nya vardagen.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns sök på Maskrosbarnpodden!

Behöver du prata med någon?

Har du en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld? Vi finns här för att hjälpa!

hitta hjälp här
Podden
Maria Näslund
Podden Trygghet

Risk- och skyddsfaktorer

#58 Risk- och skyddsfaktorer I detta avsnitt av Maskrosbarnpodden berättar Maria och Helen vad risk- och skyddsfaktorer är,  samt vad du själv kan göra för att kartlägga och jobba med dina egna faktorer. I avsnitten gör Maria entré som programledare! Maria arbetar som handledare i Maskrosbarns coachprogram och är utöver det kontorets färgklick. Coachprogrammet är ett stöd som bland annat syftar till att ge ungdomarna fördjupad kunskap om sin situation och ge dem verktyg att kunna påverka sin egen framtid. Att jobba med sina risk- och skyddsfaktorer ingår i coachprogrammet. Har du frågor om risk- och skyddsfaktorer eller vill du tipsa oss om ämnen du vill att vi ska ta upp i podden? Hör av dig till oss på podd@maskrosbarn.org. Du hittar podden där poddar finns,  sök på "Maskrosbarnpodden" eller klicka på länkarna nedan: Spotify Soundcloud Apple Läs mer om risk-och skyddsfaktorer.  

Läs mer här
Podden
Hanna tittar in i kameran
Podden Rättigheter

Sex, samtycke och kommunikation med RFSU

Vi pratar om sex! Igen! Denna gång med Hanna, projektledare för sexualupplysning på RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning), som benar ut vad samtycke vid sex innebär och hur man kan kommunicera under sex för att förstå varandra och visa om och vad man vill. Hanna passar också på att svara på de frågor ni ställt på Instagram. Det, och mycket mer, får du höra i månadens avsnitt! Du hittar podden där poddar finns,  sök på "Maskrosbarnpodden". Spotify Soundcloud Apple Har du lyssnat på avsnittet och vill veta mer? Kontakta Hanna på hanna.weber-vernet@rfsu.se. Kika gärna in på RFSU hemsida och ungdomsmottagningens hemsida.

Läs mer här
Podden
Lina Persson
Podden Psykisk ohälsa

#56 Att vara anhörig och #vägraskuld

Att vara anhörig till någon med psykisk sjukdom I detta avsnitt träffar vi Lina Persson, initiativtagare till projektet #vägraskuld. Lina berättar om den musikföreställning hon skrivit tillsammans med sin storasyster som lever med bipolär sjukdom. Lina berättar mer om projektet, men också vad det innebär att vara anhörig, hur det kan påverka en och vikten att få stöd som ung anhörig. Har du lyssnat på avsnittet och vill veta mer? Besök hemsidan vägraskuld.se eller kolla upp dem på Facebook eller Instagram. Och kom ihåg - det är inte ditt fel <3 ! Du hittar podden där poddar finns,  sök på "Maskrosbarnpodden". Spotify Soundcloud Apple Om #vägraskuld #vägraskuld är ett treårigt arvsfondsprojekt med målet att förändra förutsättningarna för unga anhöriga. Arvsfondsprojektet springer ur projektledaren och initiativtagaren Lina Perssons eget anhörigskap och den musikföreställning hon skrivit tillsammans med sin storasyster som lever med bipolär sjukdom. Innan Lina begav sig ut på turné för att besöka högstadieskolor med sin föreställning och tillhörande workshops gästade hon Maskrosbarnpodden för att prata om mer om projektet.

Läs mer här