JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarns styrelse

Lär känna Maskrosbarns styrelsemedlemmar.

Annika Marking, ordförande

Styrelsemedlem sedan 2018.

Jobbar som managementkonsult inom välfärdssektorn, främst hälso- och sjukvård och socialtjänst. Har tidigare under ett par år jobbat med hälso- och sjukvårdsfrågor i Sierra Leone i samband med ebolaepidemin, både för en amerikansk organisation och för WHO. Hade även privilegiet att vikariera för generalsekreterare Elin Hågeby Caicedo under hennes föräldraledighet 2017/2018.

Jag har valt att engagera mig i Maskrosbarns arbete för att det är så tydligt hur otroligt viktig organisationen är för så många ungdomar. Det är så mycket snällhet, kompetens och samhörighet på ett och samma ställe. Jag tycker det är fantastiskt att se hur stor betydelse Maskrosbarns arbete har både för dem som deltar i stödprogrammen och för dem som jobbar med unga, t.ex. inom socialtjänsten. Jag blir ständigt imponerad och är så glad över att få vara med på resan!

Hanna Bergdahl, ledamot

Styrelsemedlem sedan 2020.

Jobbar med kompetensförsörjning i näringslivsdrivet EU-projekt. Coachar och rustar unga och unga vuxna som av olika anledningar hamnat utanför arbetsmarknaden, för att sedan matcha mot näringslivet. Tidigare arbetat med försäljning och produktutveckling, samt som ungdomscoach hos Maskrosbarn. I mitt dagliga arbete jobbar jag nära socialtjänst, hälso- och sjukvård, polis och andra myndigheter som ger mig insikter och lärdomar om den målgrupp som Maskrosbarn arbetar med, vilket är till stor fördel i arbetet med styrelsen.

Jag har valt att engagera mig i Maskrosbarns arbete för att jag tycker det är en fantastisk organisation som verkligen gör skillnad för målgruppen. Första gången jag kom in i lokalen kände jag sådan värme och känsla av samhörighet, och jag vet att den känslan är viktig och gör skillnad för många som kommer till Maskrosbarn.

Isa Widerståhl, ledamot

Styrelsemedlem sedan år 2022.

Jobbar idag som förlagschef på Albert Bonniers Förlag. Har tidigare jobbat som konsult på Priority Group samt med strategi & affärsutveckling på Bonnier Books. Har en kandidat- och masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm och tidigare varit styrelseledamot i bl.a. Bonnierförlagen och BookBeat.

Maskrosbarn är en fantastisk organisation som jag har följt på avstånd i många år. De sätter på ett föredömligt och osvikligt sätt ungdomars perspektiv främst, och att få vara en del av Maskrosbarns resa är mycket hedrande.

Therese Johansson, ledamot

Styrelsemedlem sedan 2023.

Arbetar som Financial Controller på Storytel Group med ansvar för analys och kvalitetssäkring av finansiell rapportering. Har tidigare arbetat som auktoriserad revisor och som managementkonsult på Ernst & Young. Har erfarenhet inom områden som finansiell analys, intern kontroll och strategisk rådgivning.

Jag tror starkt på ett medmänskligt samhälle och där gör Maskrosbarn en otrolig insats genom att erbjuda en fristad med trygghet och värme för barn som har det svårt hemma. Därför känns det fantastiskt fint och meningsfullt att jag får möjlighet att engagera mig i Maskrosbarns viktiga arbete för barn och ungas möjlighet att växa upp och bli trygga vuxna.

Styrelsen består även av ledamot Julia Mäkitalo Roos. Presentation kommer inom kort.