JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn är mitt andra hem

Hur var ditt första möte med Maskrosbarn?
Under hösten 2020 kom jag in i en fantastisk resa och värld som gav mig en chans att ordna upp mitt liv.  Mitt första möte med Maskrosbarn gav mig en känsla av lugn, kärlek och omtanke. Jag var också lite rädd i början eftersom det var en ny värld som skulle öppna sig för mig.

Hur skulle du beskriva Maskrosbarn med tre ord?
Det finns en massa saker jag skulle vilja säga, men väljer ”ett andra hem ”.

Vad skulle du vilja säga till dig själv för 5 år sedan?
Du behöver varken dina missbruk eller kärlek för att få bekräftelse för att du kommer lyckas i framtiden. Även om det är svårt hemma eller utanför hemmet, kommer du att fixa att leva i samhället. Socialen vet inte vad du kan eller inte kan. Låt ingen hindra dig ta dig dit du vill.

Vad skulle du vilja säga till de ungdomar som inte ännu vågat söka stöd för sin situation?
Själv velade jag fram och tillbaka, men till slut sa mitt hjärta till mig att försöka få hjälp, och jag gjorde det. Jag visste inte då att de skulle betyda så här mycket för mig. Här hos Maskrosbarn är allt möjligt för dig och det kommer kännas bättre bara av att veta att du inte är ensam.

Hur ser du på framtiden?
Min framtid har blivit ljusare med tiden tack vare Maskrosbarn. Jag har klarat skolan och slutat med mitt missbruk och även klarat av att ta hand om mitt liv. Nu när jag snart är vuxen känner jag att det är tryggt att veta att jag är så stadig och kan ta hand om mig.
Tack till alla på Maskrosbarn. Älskar er otroligt mycket.

Behöver du någon som förstår?

Alla som jobbar i stöd hos oss har själva erfarenhet av att växa upp med svåra hemförhållanden. Att ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre. Du är inte ensam!

hitta hjälp här