HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Brev till mitt 17-åriga jag

Brev till mitt 17-åriga jag

Jag har så mycket att säga dig och så mycket jag vill att du ska förstå. Samtidigt vet jag att du inte kommer att tro mig förrän du ser det med egna ögon.

Jag vill att du ska veta att livet kommer att bli bättre. Du kommer att ha ett hem där du känner dig trygg, utan våld och rädsla. Du kommer att lita på människor igen. Du kommer till och med att träffa en bra man som kommer att behandla dig bra. Din bild av män kommer att ändras. Du kommer att bli socionom, precis som du drömde om och du kommer att hjälpa barn i samma situation som du. Du kommer att se dem, precis som du önska att någon vuxen såg dig.

Det kommer att komma en dag då du förlåter dina föräldrar, för du kommer att inse att de inte kunde bättre. Och livet kommer att kännas tryggt. Viktigast av allt är att du kommer att göra så mycket fint i livet. Ditt liv kommer att bestå av fantastiska resor och oförglömliga ögonblick. Du kommer att hitta din egna väg och det kommer inte alltid att vara lätt. Men en sak är säker och det är att du kommer att beröra många människors liv och de kommer att beröra ditt. Din historia kommer att ge dig styrka och du kommer att hitta din plats.

Så snälla, var snäll mot dig själv. Du förtjänar det. Och ha tillit till att livet kommer att bli så mycket bättre för du har allt du behöver inom dig. Jag hoppas att du vet att jag tror på dig och sänder dig all kärlek i världen.

Du är aldrig ensam, jag finns alltid här med dig och vi är ett, lilla du och stora jag.

Behöver du prata med någon?

Har du en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld? Vi finns här för att hjälpa dig!

hitta hjälp här
Berättelser
Berättelser Högtider

Julteater

Jag gömde mig bakom fasaden och försökte trycka bort känslan av att vi inte var en normal familj. Jag gav mina föräldrar ett leende och klev ut på teaterscenen. Julen är en högtid som firas med familjen brukar det sägas. Min familj bestod av mamma och pappa, en helt vanlig familj.  En stor julgran i […]

Läs mer här
Berättelser
Maskroshjärta
Berättelser Föräldrar

Jag har en ny familj där jag är älskad

”Du är inte min dotter! Jag älskar inte dig!” Hela mitt hjärta gick i miljontals bitar, hur kunde man säga sånt hemskt till sitt egna barn?

Läs mer här
Berättelser
Tjej och kille julbakar
Berättelser Familj Jul

Att känna ansvar för sina syskon

Trots min bror och jag under en lång period inte bodde tillsammans så lyckades vi bevara vår relation och det är jag så tacksam för.

Läs mer här