JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Brev till mitt 17-åriga jag

Jag har så mycket att säga dig och så mycket jag vill att du ska förstå. Samtidigt vet jag att du inte kommer att tro mig förrän du ser det med egna ögon.

Jag vill att du ska veta att livet kommer att bli bättre. Du kommer att ha ett hem där du känner dig trygg, utan våld och rädsla. Du kommer att lita på människor igen. Du kommer till och med att träffa en bra man som kommer att behandla dig bra. Din bild av män kommer att ändras. Du kommer att bli socionom, precis som du drömde om och du kommer att hjälpa barn i samma situation som du. Du kommer att se dem, precis som du önska att någon vuxen såg dig.

Det kommer att komma en dag då du förlåter dina föräldrar, för du kommer att inse att de inte kunde bättre. Och livet kommer att kännas tryggt. Viktigast av allt är att du kommer att göra så mycket fint i livet. Ditt liv kommer att bestå av fantastiska resor och oförglömliga ögonblick. Du kommer att hitta din egna väg och det kommer inte alltid att vara lätt. Men en sak är säker och det är att du kommer att beröra många människors liv och de kommer att beröra ditt. Din historia kommer att ge dig styrka och du kommer att hitta din plats.

Så snälla, var snäll mot dig själv. Du förtjänar det. Och ha tillit till att livet kommer att bli så mycket bättre för du har allt du behöver inom dig. Jag hoppas att du vet att jag tror på dig och sänder dig all kärlek i världen.

Du är aldrig ensam, jag finns alltid här med dig och vi är ett, lilla du och stora jag.

Behöver du någon som förstår?

Att ta kontakt med oss är ett första steg för att få stöd och börja må bättre. Alla som jobbar i våra stöd har själv erfarenhet av att växa upp med svåra hemförhållanden. Vi förstår hur det kan kännas - du är inte ensam!

Våra stöd och aktiviteter