JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Ansvarig för ungdomsgårdarna

Lär känna Natalia Aramburu, ansvarig för ungdomsgården Torsdagsmys i Stockholm.

Hej Natalia! Berätta om varför du valt att jobba på Maskrosbarn!

-Jag jobbar på Maskrosbarn för att jag själv identifierar sig som ett maskrosbarn och vill ge de ungdomar vi möter både kärlek och glädje som jag tycker de förtjänar och som jag själv saknade som barn. Jag vill också visa dem att det går att må bra trots att ens förälder inte mår bra.
Jag har jobbat på Maskrosbarn sedan hösten 2019 och hunnit träffa ett hundratals ungdomar genom åren. Det bästa med att jobba som ansvarig på Torsdagsmys är att jag får visa ungdomarna hur kul vi kan ha!  Att jag kan bidra och ge de åtminstone fyra timmar i veckan där de kan låta bli tänka på sin problem hemma och istället fokusera på att bara ha kul, lära känna nya kompisar och umgås utan massa måsten.

Är många ungdomar nervösa första gången de kommer?
– De flesta ungdomar som kommer till oss första gången tycker nog att det är lite nervöst och pirrigt. Därför bokar vi alltid först en kort samtal ihop med en ledare så man kan lära känna oss lite innan man kommer på sitt första Torsdagsmys. På så sätt känner man åtminstone en person under kvällen. Vi är oftast fyra ledare som jobbar under kvällen och vi alla ser till att ha lite extra koll på dig som är ny så du inte ska behöva känna dig ensam.  Vår erfarenhet är också att det känns väldigt nervöst precis i början, men mot slutet av kvällen så brukar de flesta säga att nervositeten släppt.  Många säger att det är skönt att alla respekterar en och ingen frågar om ens hemsituation utan alla är här endast för att ha kul!

Vad gillar du att göra när du är ledig?
-På fritiden gillar jag att ta det lugnt och ta långa promenader med mina två hundar (huskys) eller umgås med vänner och ha spelkvällar.

Vill du besöka vår ungdomsgård Torsdagmys? Läs mer här och anmäl dig!