JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Inför första besöket på Torsdagsmys i Stockholm

Berätta vem du är!
– Jag heter Fatima och är 26 år gammal. Min roll på Torsdagsmys är som ledare och en del av mitt jobb är att genomföra våra Torsdagsmys tillsammans med resten av gänget som består av ledare och volontärer. Vi håller i aktiviteter, lagar mat och hänger med ungdomarna.

Hur går det till på mitt första Torsdagmys?
– Inför första gången på Torsdagsmys har du ett introsamtal från någon av oss ledare där vi berättar om oss själva och varför vi är maskrosbarn. Vi går även igenom förhållningsregler och i slutet av samtalet får du som ungdom berätta om dig själv för någon av oss ledare. Det är absolut ingenting du måste göra, och du kan göra det väldigt kort om du känner för det.

Vi börjar alltid Torsdagsmysen med en presentationsrunda där alla får säga sitt namn. Många av ungdomarna är stammisar och vet vilka ungdomar som är nya. Min erfarenhet är att alla är väldigt snälla och inbjudande mot de nya.
Vi äter alltid middag tillsammans som vi ledare lagar och allt är gratis hos oss, så du behöver inte ha med egna pengar. Under kvällen hittar vi på roliga aktiviteter som lekar, pyssel och ibland har vi aktiviteter utomhus som att gå på bio, åka skridskor på vintern eller hänga i en park och ha aktiviteter där.

Måste jag berätta om min hemsituation till de andra ungdomarna?
– Du behöver inte berätta din livshistoria eller om din hemsituation för andra, utan poängen med Torsdagsmys är att vara på en plats där du får vara dig själv och ta en paus från vardagen.

Hur många är med på Torsdagmys?
– Det kommer ungefär 15–20 ungdomar varje Torsdagmys och nästan varje gång är det minst en ny ungdom. Vi är alltid fyra ledare på plats. Torsdagsmys är en plats där många hittar nya vänner som förstår en.

Vad händer om jag inte trivs eller om jag börjar må dåligt under kvällen
– Det bästa med Torsdagsmys är att du får vara dig själv och ingen tycker att det är konstigt eller blir obekväm för att du är ledsen. Vi ledare finns där för er ungdomar och vi är vana vid att hantera sådana situationer.

Vill du komma på Torsdagsmys i Stockholm? Hör av dig till natalia@maskrosbarn.org, ring eller sms:a 073-673 66 66.