JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Inför första besöket på Torsdagsmys i Malmö

Berätta vem du är!
– Jag heter Moa, är 23 år gammal och är volontär och ledare på Torsdagsmys. Som ledare på Torsdagsmys är jag med och umgås med ungdomarna och styr upp och medverkar på aktiviteter. Jag är med under hela kvällen och är tillgänglig om man vill snacka, hänga eller bara ha en kram.

Hur går det till på mitt första Torsdagmys?
– När du kommer till Torsdagsmys för första gången brukar du få komma lite tidigare innan de andra och ha ett intro-samtal med en av de ansvariga ledarna. Efter det kommer de andra ungdomarna.  Vi har alltid en runda där alla säger vad de heter och hur gamla de är. Om det känns obekvämt eller nervöst kan en ledare hjälpa till med att presentera dig. Efter det äter alla tillsammans och sen drar aktiviteterna igång. Våra ungdomsledares uppgift är att se till att alla som är nya kommer bra in i gruppen. De andra ungdomarna är väldigt inkluderande så att vara lite blyg i början är inget problem. Alla har ju varit nya någon gång!

Hur många är med på Torsdagmys?
– Hur många som är med varje gång varierar från varje tillfälle,  allt från 10 upp till 30 totalt. Det är alltid minst 3 ledare på plats. Hur ofta nya ungdomar kommer varierar, ibland är det flera nya under samma mys och ibland ingen. Vilka ungdomar som kommer varje gång varierar också, så det är inte samma grupp varje gång.

Måste jag berätta om min hemsituation till de andra ungdomarna?
– Du behöver inte berätta om din hemsituation till de andra ungdomarna, du bestämmer helt själv hur mycket du vill dela med dig av. Du behöver inte dela med dig alls om du inte vill det. Flera av ungdomarna tycker det är skönt att komma hemifrån och få tänka på något annat än sina problem och då kan det vara skönt att inte behöva prata om hur en har det hemma. Men självklart finns det alltid någon som lyssnar om du skulle vilja berätta!

Vad händer om jag inte trivs eller om jag börjar må dåligt under kvällen
– Om du börjar må dåligt under ett Torsdagsmys är det helt okej. Ledarna är vana vid att detta händer och kommer göra sitt bästa för att stötta och trösta. Alla som är på Torsdagsmysen är ju själv maskrosbarn och vet att man kan ha det tufft och ha sämre dagar, det är inget en ska skämmas över och det är ingen som tycker det är konstigt.

Vill du komma på Torsdagsmys i Malmö? Du hittar kontaktuppgifter till oss här.