JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Inför första besöket på Torsdagsmys i Göteborg

Berätta vem du är!
– Mitt namn är Andreas och jag är 30 år. Min roll på Torsdagsmys i Göteborg är att hänga med ungdomarna, hålla i lekar/aktiviteter tillsammans med de andra ledarna och hjälpa till med maten.

Hur går det till  på mitt första Torsdagmys?
– Första gången du kommer till Torsdagsmys blir du mött av en av oss ledare i dörren. När du känner dig redo går vi sedan in och hänger bland de andra ungdomarna och ledarna. Oftast sitter vi och pratar, spelar olika slags spel och har det mysigt och kul.

Hur många är med på Torsdagmys?
– Det kan vara allt från 10-20 ungdomar på ett Torsdagsmys. Oftast är vi 4 ledare. Det är ganska ofta nya ungdomar, och vi alla tycker det är så roligt när nya ungdomar hittar till Torsdagsmys!

Måste jag berätta om min hemsituation till de andra ungdomarna?
– Nej, absolut inte! Torsdagsmys är en plats där du bara kan ta de lugnt, ha roligt och slippa tänka på alla andra saker du kanske i vanliga fall går runt och tänker på. En fristad skulle jag kalla det.

Vad händer om jag inte trivs eller om jag börjar må dåligt under kvällen
– Det är mer än okej att det kan komma upp känslor och man kan börja må dåligt och eventuellt vill hem. Då är det bara att du rycker tag i en av oss ledare, så kan vi gå undan och prata. Om det skulle kännas jobbigt att gå fram till en av oss ledare, så kan du t.ex. skicka ett meddelande på telefonen till ansvarig på Torsdagsmys så kan ni gå iväg lite diskret och prata. Ingen är tvingad att vara på Torsdagsmys, utan vi alla är där av egen fri vilja och det vill vi att alla också ska känna.

Vill du komma på Torsdagsmys i Göteborg? Hör av dig till therese.ferm@maskrosbarn.org, ring eller sms:a 076-721 02 69.