Påverka ihop med oss

 
Hela Sverige

Vi på Maskrosbarn erbjuder olika aktiviteter och stöd för ungdomar, en annan viktig del i vårt arbete är att påverka ute i samhället så att det blir bättre för alla maskrosbarn.

Vi lyssnar på er ungdomar och ser till att era röster kommer fram till vuxna som arbetar med ungdomar men också till de som bestämmer. Du kan vara med och påverka på många olika sätt i organisationen. Det är ni ungdomar som är experterna, vuxna behöver lyssna på er för att kunna hjälpa barn och ungdomar bättre. Din röst är viktig!

Maskrosbarn får ofta frågor från till exempel socialtjänsten, psykiatrin, politiker och andra som bestämmer om vi kan hjälpa dem genom att tycka till och komma med tankar om hur arbetet med barn och ungdomar kan bli bättre. Det kan till exempel vara ett förslag på en ny lag om stöd till barn och ungdomar som regeringen vill att vi ska titta på tillsammans med er ungdomar och tycka till om. De vill höra vad ni ungdomar tycker.

Vi skriver också olika rapporter där vi tar reda på vad ni ungdomar tycker om olika saker, exempelvis hur socialtjänsten kan hjälpa barn på bästa sätt och hur man i skolan ska kunna prata om missbruk och psykisk ohälsa. Det ni ungdomar berättar i rapporterna sprider vi sedan till vuxna ute i samhället.

 

Chat
öppnar om:
  19 h 34 min