Malmö

 
Malmö

Maskrosbarn i Skåne

Maskrosbarn finns för dig som är 13-19 år och har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller som utsätter dig för våld. Våra aktiviteter har fokus på att du ska kunna komma hemifrån en stund och möta andra som har det likadant. Alla våra ledare har själva samma bakgrund. 

Undrar du något eller vill du komma till oss? Maila eller smsa då Amira på amira@maskrosbarn.org, 070-025 00 25.

Stödsamtal
Vi pratar om det som är viktigt för dig t.ex. hur det är att växa upp med en sjuk förälder, om relationer, hur man kan göra för att må bra och vad det finns för hjälp att få. Det viktigaste är att du får utrymme att prata om det som är viktigt i livet för just DIG.

Om det känns läskigt att ta kontakt eller komma till oss själv, får du gärna ta hjälp av någon du känner dig trygg med. Kanske en lärare, kuratorn på skolan, en kompis eller någon annan. De får gärna följa med dig hit första gången.

Det kan vara skönt att komma iväg och prata med en vuxen som vet hur det känns. Tveka inte att höra av dig!

Torsdagsmys 
Torsdagsmys är Maskrosbarns egen ungdomsgård som vi har varje torsdag mellan 16.30 – 20.30. Ungdomar, ledare och ungdomsledare träffas, äter middag tillsammans och gör olika roliga aktiviteter! Ofta håller vi till i Maskrosbarns lokaler, där vi t.ex. spelar spel, har spa-kväll, bakar, pysslar, får besök av någon hemlig gäst eller kanske bara ser på film. Ibland gör vi saker ute på stan, t.ex. äter på Taco Bar, går på bio, testar klättring, går på teater eller har picknick.

Chat
öppen i:
0 h 30 min