JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Tack till dig som bidrar med fina sommarminnen för barnen

Sommarlovet är för många barn och ungdomar förknippat med sovmornar, glass, bad och roliga aktiviteter. Men för de barn som lever med en förälder som har en psykisk sjukdom eller missbruk, kan verkligheten se annorlunda ut. Skola och fritidsaktiviteter stänger, och de trygga vuxna som under skolåret funnits som ett stöd för barnen, tar semester.

Vi på Maskrosbarn finns där för de barn som behöver stöd under sommarmånaderna. Hos oss kan barn få fina sommarminnen, en paus hemifrån och stöd från trygga vuxna som finns där.ack vare dig och alla som stöttar vår verksamhet med gåvor, kan vi arrangera flera sommarläger för barn från hela Sverige från juni och in i mitten av juli. Våra ungdomsgårdar byter skepnad och blir till sommarmys där vi och göra roliga aktiviteter. Vi har möjlighet att hålla chatten öppen hela sommaren och våra digitala kuratorer går också att boka under sommaren.

Stort tack och fortsatt glad sommar!

 • sommar på maskrosbarn

  Lovläger

  Oförglömliga veckor av lek och avslappning varvat med stödsamtal.

  ”Det bästa med läger är att få komma iväg och träffa andra som också har haft det tufft som en själv. Man får många nya vänner”

  Läs mer
 • sommar på maskrosbarn

  Sommarmys på fritidsgårdarna

  På våra fritidsgårdar hittar vi på massor av roliga saker, t.ex. att åka på utflykt, ha picknick eller åka och bada. ”Det bästa är att vi alla sitter tillsammans och äter ihop eller när vi spelar spel. Det har distraherat mig från alla tuffa grejer jag har annars.”

  Läs mer
 • sommar på maskrosbarn

  Möjlighet att chatta anonymt

  Chatten har öppet hela sommaren med extra öppet över storhelger.
  “Tack så mycket, jag känner mig verkligen inte lika ensam längre och är så tacksam att jag hittade er. Oavsett om detta bara är igenom en skärm känner jag inte mig ensam längre.”

  Läs mer

Övriga stöd under sommaren

Kuratorsamtal

Under sommaren kan barn runt om i Sverige få stödsamtal genom våra kuratorer. Alla kuratorer på Maskrosbarn har själva haft en liknande uppväxt och kan lyssna, stötta och ge råd kring de frågor och funderingar barnen har. Läs mer om våra kuratorer.

Barnombud

Många barn som söker stöd hos Maskrosbarn har kontakt med socialtjänsten. Ofta får vi höra att de inte upplever att de blir lyssnade på eller får det stöd de behöver. Våra barnombud kan hjälpa till med att bland annat föra fram barnets önskemål till myndigheter och stötta vid överklagan av beslut. Läs mer om barnombud här.

Stötta oss långsiktigt

Som månadsgivare är du med och långsiktigt förändrar barns liv. Med ditt stöd kan fler barn få en tryggare barndom och möjlighet att forma sin egen framtid!

Jag vill bli månadsgivare