JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Det sägs att man blir snäll av att äta pepparkakor. Tänk så många fler barn som skulle få en tryggare jul om det var sant!

Tillsammans med Göteborgs Kex möjliggör vi nu att du enkelt kan sprida snällhet. Swisha en påse pepparkakskulor till någon du tycker om och bidra samtidigt med en gåva till vår verksamhet där vi stöttar barn med svåra hemförhållanden.

Swisha en påse pepparkakskulor

Att swisha en påse pepparkakskulor till någon är både roligt och enkelt! Klicka på länken,  fyll i mottagarens uppgifter, din hälsning och vem pepparkakskulorna är ifrån. Efter det får mottagaren ett sms med din hälsning och information om var pepparkakskulorna kan hämtas ut (ICA, Hemköp, Willys eller CityGross). Hela summan på 50 kr  går oavkortat till Maskrosbarn verksamhet.

Klicka här för att swisha en påse peppakakskulor

Så är du en snäll vuxen

Idag växer fem barn i varje klass upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. De barnen finns i din närhet och just du kan göra stor skillnad i deras liv.

Vi har frågat ungdomar på Maskrosbarn vad de vill ha för stöd från vuxna. De här är deras önskningar:

  • Visa att du finns där och lyssnar, det kan betyda mer än du tror.
  • Var den som vågar fråga hur barnet har det och vad hen vill ha hjälp med. Och fråga gärna igen.
  • Små saker kan göra stor skillnad. Du kanske kan erbjuda skjuts till en träning?
  • Är du orolig att ett barn inte har det bra ska du göra en orosanmälan till socialtjänsten i din kommun. Om du vill kan du vara anonym.

Läs mer om hur du kan engagera dig