HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
barnrattsboxen

Barnrättsboxen

Barnrättsboxen innehåller verktyg som underlättar för socialsekreterare att göra barn delaktiga i sin kontakt med socialtjänsten. Alla delar i boxen är utvecklade tillsammans med barn inom vår organisation och med perspektiv från socialsekreterare i flera olika projekt som vi bedrivit under många år.

Varför Barnrättsboxen?

I januari 2020 blev barnkonventionen svensk lag. Det finns många utmaningar kring hur lagen ska praktiseras och tolkas bland dem som arbetar dagligen med barn, då det i stor utsträckning saknas stöd att luta sig emot och tidigare domar saknas helt. Med anledning av det och för att fira barnkonventionen som lag tog vi fram Barnrättsboxen!

En viktig artikel i barnkonvention och en av våra hjärtefrågor är artikel 12 ”Barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör dem”. Men hur gör man i praktiken för att efterleva detta? Vi har genom åren i ett flertal projekt kämpat tillsammans med ungdomar och socialsekreterare för att öka barns delaktighet. Både ungdomar och socialsekreterare har berättat för oss om de olika svårigheterna som finns utifrån deras olika perspektiv. Med samlad erfarenhet har vi därför utvecklat en rad verktyg som finns i Barnrättsboxen. Innehållet kommer hjälpa dig som socialsekreterare i ditt arbete med att göra barn och unga delaktiga.

Fyll i formuläret så skickar vi allt material samlat till dig i en Zip-fil, eller ladda ner det direkt längre ner på sidan.

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Ladda ner Barnrättsboxen

Ladda gärna ner alla delar av stödmaterialet eller se vårt webbinarium om hur du kan använda Barnrättsboxen i ditt arbete.

Webbinarium: 
Barnrättsboxen- Webbinarium

Så här funkar Barnrättsboxen, ladda ner manual:
Manual barnrättsboxen
Cirkeln

Innan mötet
Välkomstbrev soc
Instagramkonto (se manual)
Mina rättigheter_affisch_A3
Mina rättigheter_affisch _A4

Under mötet
Mina rättigheter_Flyer
Soc Box_ord
Frågekortlek_A4

Utredningsprocess
Utredningskartan
Röda tråden
Behovsmenyn
Termometer

Uppföljning
Hur är det_A4
Hur är det_A3
Frågekort_Hur är det_A4
Frågekort Hur är det_A3
Min självskattning
Min självskattning_frågor
Min kontakt med socialtjänsten_A3