JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

1. Sprid kärlek och omtanke

Berätta för någon hur mycket den betyder för dig. Är det svårt att säga det, kan du skriva det på ett hjärta och ge till personen eller skicka en digital sms-hälsning och samtidigt stötta Maskrosbarns verksamhet.

2. Var snäll mot dig själv

Skriv ner tre egenskaper du uppskattar hos dig själv och sätt upp lappen där du ser den dagligen. Det är lätt att glömma bort att vara snäll mot sig själv när man möter motgångar – genom att se orden påminner dig själv om vilken underbar människa du är!

3. Överraska någon

Lägg en snäll hälsning till någon på en oväntat plats. Kanske blir det din kollega som genom en lapp på arbetsplatsen får veta hur mycket du uppskattar att jobba tillsammans?

4. Sprid leenden

Du vet väl att leenden smittar? Le mot alla du möter idag, så sprider sig leendena vidare som en löpeld genom hela Sverige!

5. Skicka digital snällhet

Sms:a eller maila tre personer och berätta vad du uppskattar hos dem. Det blir garanterat dagens mest uppskattade pling i mobilen eller datorn!

6. Visa tacksamhet

Ett tack kostar ingenting men uppskattas alltid. Skriv ut ett tackkort och ge det till någon du glömt tacka. Givetvis vill vi ta tillfället i akt och passa på att tacka DIG för att du är med och sprider snällhet. Tack!

7. Ös beröm runt omkring dig

More is more! Strössla ut beröm till alla du möter idag (inklusive dig själv förstås). Snyggt jobbat! Du strålar idag! Vilken bra idé! You rock! Du har överträffat dig själv igen!

Bonusutmaning för supersnällisar

Ge en gåva och bidra till Maskrosbarns arbete med att stötta barn som har svåra hemförhållanden.

Visst känns det bra att vara en snällis? Har du inte fått nog av att göra snälla gärningar, vill vi tipsa dig om att även starta en insamling till förmån för Maskrosbarn. Med din hjälp kan fler barn med svåra hemförhållanden få gemenskap, kärlek och ett högkvalitativt och långsiktigt stöd.

Klart att jag vill fortsätta vara en snällis och startar en insamling!

Jag är en snällis!

Genom att klicka på knappen visar du att du är en snällis som hjälper oss sprida snällhet under veckan!

Snällheter sagt om Maskrosbarn

”När jag tänker på Maskrosbarn tänker jag på gemenskap som jag aldrig upplevt förut” Ungdom 16 år

”Det har blivit min familj, mina bröder och systrar, ett av mina finaste minnen.”
Ungdom 14 år

“Läger på Maskrosbarn ger mig den trygghet och kärlek som jag förtjänar.” Ungdom 17 år

”Maskrosbarn har verkligen förändrat mitt liv <3” Ungdom 17 år

Visa fler