ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS

Bli coach i Stockholm

Om oss

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med att stödja ungdomar som har föräldrar som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller utsätter dem för våld. Vi vänder oss till ungdomar, 13–19 år, från hela Sverige.


Om dig

Har du själv växt upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk ohälsa och/eller utsatt dig för våld och känner att du mår bättre idag? Nu har du möjlighet att använda dina erfarenheter och hjälpa andra unga i liknande situation.

I rollen som kontaktperson, (Coach på Maskrosbarn) blir du matchad med 1-3 ungdomar, du väljer själv hur många, som du har kontinuerlig kontakt med under ett år. Du och din ungdom träffas en gång i veckan, två timmar varje gång och arbetar tillsammans utifrån tydliga mål för att ungdomen ska få bearbeta sina erfarenheter och få verktyg att hantera sin situation.


Du som söker:

  • Bor i Stockholm med omnejd
  • Identifierar dig själv som ett Maskrosbarn – du har en förälder med missbruk, psykisk ohälsa eller som utsatt dig för våld. Det är ett krav då identifikation är en del av vår metod.
  • Mår så pass bra idag att du har förmåga att fråga om, möta och lyssna på de problem som ungdomarna har utan att det blir för svårt för dig att hantera – du kan hålla distansen till dina egna känslor och upplevelser och har verktyg för att hantera dem.
  • Är en bra förebild för våra ungdomar, har stor självkännedom, är drogfri, har ett välfungerande liv där du kan planera din tid, sätta gränser för dig själv och andra samt kan balansera rollen i att vara professionell samtidigt som du blir ett slags extrastorasyskon för ungdomen.
  • Är flexibel och osjälvisk – du har möjlighet att möta ungdomen där de är, fysiskt och emotionellt, har ett relativt flexibelt schema på din fritid och kan anpassa dig till vad ungdomen är intresserad av och vad som passar den.
  • Har ett stort engagemang, är nyfiken och öppen och tycker att det skulle vara roligt att använda din personlighet i ditt arbete och hitta på saker tillsammans med din ungdom där du kan använda intressen eller expertiser du har för att motivera ungdomen.

Det är ytterst viktigt att gå in i uppdraget med inställningen om att finnas för ungdomen tills uppdragets slut. Det är också viktigt att du är flexibel och kan träffa ungdomen även utanför Stockholm stad, så som Järfälla, Värmdö, Tyresö.


Dina arbetsuppgifter

Du och din ungdom träffas en gång i veckan i 2 timmar, varannan gång kretsar träffarna kring övningar från vårt metodmaterial som är framtaget för att arbeta mot de uppsatta mål vi har i programmet. Varannan vecka är det friare träffar där ni kommer att samtala om det som känns aktuellt och kan hitta på aktiviteter tillsammans – tex fika, klättra, bowla eller vad som ungdomen och du tycker är roligt. Du som coach spenderar också ca 30 minuter på rapporterings och handledningstid i anslutning till varje träff. Det är ett arvoderat uppdrag med 180 kr/h.

Att få stöd från en stabil vuxen och ha en vuxenrelation med tillit är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för en ungdom, som coach är du med och förändrar unga människors liv.


Ansökan

Frågor:

  • På vilket sätt är du ett Maskrosbarn? (Beskriv lite kring din uppväxt på max en halv A4a)
  • Hur har du bearbetat dina erfarenheter och minnen?
  • Varför vill du arbeta som Coach?
  • Vad tror du skulle vara din största utmaning som Coach?

Du kan svara på frågorna i ett skrivet personligt brev eller så spelar du in en film där du svarar på dem (max 10 min). Skicka sedan in brevet/filmen tillsammans med ditt CV till jobba@maskrosbarn.org märk din ansökan med ”coach på Maskrosbarn”

Du behöver kunna delta på rekryteringskväll den 16 feb 17-19 samt tre utbildningskvällar: 2e & 3e mars 17-20 samt 8e mars 17-19.

Sista ansökningsdag är den 9e februari.