ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS

Bli volontär i Göteborg

Maskrosbarn rekryterar volontärer till ungdomsgården i Göteborg 

Är du själv ett maskrosbarn och vill göra skillnad för barn vars föräldrar lider av psykisk ohälsa, missbruk och/eller utsätter dem för våld? Sök som volontär till vår ungdomsgård!

Om oss

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med att stödja ungdomar vars föräldrar mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller utsätter dem för våld. Vi vänder oss till ungdomar 13–19 år, från hela Sverige.

Ungdomsgården som vi kallar för torsdagsmys, riktar sig till ungdomar som har ett behov av att komma hemifrån för en stund. Torsdagsmyset är öppet varje torsdagskväll mellan 16-20:30. Verksamheten bedrivs i vår lokal i Göteborg eller ute på stan där vi gör olika aktiviteter. Torsdagsmyset är en fristad för många ungdomar där de får möjlighet att känna trygghet, värme och skapa nya relationer.

Om dig

Har du vuxit upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk ohälsa och/eller utsatt dig för våld och känner att du mår bra idag? Nu har du möjlighet att använda dina erfarenheter och stötta unga i liknande situation. I rollen som volontär på torsdagsmys arbetar du 1-2 torsdagskvällar i månaden, kl 15:30-21:00. Du arbetar tillsammans med 2-3 andra vuxna som ansvarar för ca 15 ungdomar per tillfälle.

Du som söker:

 • Bor i Göteborg med omnejd.
 • Identifierar dig själv som ett Maskrosbarn – du har växt upp med en förälder med missbruk, psykisk ohälsa eller som utsatt dig för våld. Det är ett krav då identifikation är en del av vår metod.
 • Har förmåga att fråga om, möta och lyssna på de problem som ungdomarna har utan att det blir för svårt för dig att hantera – du kan hålla distansen till dina egna känslor och upplevelser och har verktyg för att hantera dem.
 • Är flexibel och osjälvisk – du är beredd att ta dig an de uppgifter som ingår i uppdraget som volontär och anpassar dig till övriga ledare i gruppen. Uppgifterna innefattar även lättare städning och matlagning.
 • Är en god förebild för våra ungdomar, har stor självkännedom, är drogfri och kan sätta gränser för dig själv och andra samt kan balansera rollen i att vara professionell.
 • Har ett stort engagemang, är nyfiken och öppen och tycker att det skulle vara roligt att använda din personlighet i ditt arbete.

Det är meriterande om du:

 • Har arbetat med ungdomar tidigare
 • Studerar till eller är utbildad fritidsledare eller motsvarande.
 • Har erfarenhet av gruppverksamhet och stödsamtal.

Dina arbetsuppgifter

Torsdagsmyset pågår mestadels mellan 16:30-20:30 varje torsdag för ungdomarna. 20:30-21:00 avslutar vi med städ och genomgång av kvällen. Aktiviteterna och middagarna hålls mestadels på kontoret men även ute på stan ibland. Kvällarna är planerade och väl strukturerade av ansvarig som är närvarande vid varje torsdagsmys.

Som volontär hos oss ställer vi höga krav på dig och jobbet kan ibland kännas stressigt och tungt. Samtidigt så är du med och förändrar unga människors liv och ger dem känsla av gemenskap och trygghet.

Du förväntas vilja arbeta under en längre tid i organisationen och kunna arbeta minst en gång i månaden.

Du kommer att få utbildning i vår metod och löpande feedback av ansvarig. Inget arvode utdelas men vi står för mat och aktivitetskostnader.

ANSÖKAN Skriv ditt personliga brev genom att svara på frågorna:

 • På vilket sätt är du ett Maskrosbarn? (Beskriv på max en halv A4)
 • Hur har du bearbetat dina erfarenheter och minnen?
 • Varför vill du arbeta som volontär på torsdagsmys?
 • Vad tror du skulle vara din största utmaning i arbetet?

Du behöver kunna delta på en rekryteringskväll den 21:de september samt utbildning den 5:e och 6:e oktober 16.00-19:00.

Kontaktperson

Artemis Svenningsson, lokalt ansvarig för torsdagsmys Göteborg, artemis@maskrosbarn.org, 073-982 61 03.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt till jobba@maskrosbarn.org märk din ansökan med ”volontär i Göteborg” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag: 15:e september.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.