ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
taylor-wilcox-4nKOEAQaTgA-unsplash

Skolpaketet: Utbildning för skolpersonal + två elevföreläsningar

Vi skräddarsyr Skolpaketet efter era behov.

Skräddarsytt utbildningspaket för din skola

5-6 elever i varje klass lever i familjer där föräldern har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld. 72% av eleverna säger att deras hemsituation har påverkat deras skolarbete negativt, och vi vet att barn med  svåra hemförhållanden löper större risk att gå ut grundskolan utan gymnasiebehörighet. Det är väldigt viktigt att uppmärksamma dessa barn under skolgången så att de kan få stöd de behöver.

I Skolpaketet ingår två elevföreläsningar och en Skolkurage-utbildning för personal

Skolkurage-utbildningen riktar sig mot skolpersonal och går igenom hur man på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för de elever som har det jobbigt hemma. Alla deltagare får med sig ett kunskapshöjande material som är framtaget tillsammans med både skolpersonal och elever, så deltagarna kan tillämpa kunskaperna direkt efter utbildningen.

Syftet med våra uppskattade elevföreläsningar är att genom egna erfarenheter sprida kunskap om hur det kan vara att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk och/eller utsätter en för våld. Vi visar att det går att må bra trots att ens förälder mår dåligt och minskar tabun kring frågan. Föreläsningen innehåller också information om vart barn och unga kan vända sig för att få stöd.

Under 2021 nådde vi över 12 000 elever runtom i Sverige med våra elevföreläsningar!

Boka in årets viktigaste utbildningsinsats idag. Vi skräddarsyr utbildningen efter era behov!

Om Skolkurage
Våren 2019 släppte Maskrosbarn rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” kring utsatta barns skolgång. Utifrån rapporten tog vi fram ett lärarmaterial tillsammans med lärare och elever i syfte att stötta lärare att upptäcka de elever som har det jobbigt hemma. Läs mer om projektet Skolkurage här » 

Frågor & Svar

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Frågor? Kontakta mig gärna.

Anna Fannoun

Föreläsningssamordnare
076-721 02 60
anna@maskrosbarn.org

Visa fler