ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
kille_i_trappa

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Boka in årets viktigaste utbildning för skolpersonalen

Skolkurage-utbildningen riktar sig mot skolpersonal och går igenom hur man på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för de elever som har det jobbigt hemma. Vi ger skolpersonalen verktyg för att kunna hjälpa elever med svåra hemförhållanden få rätt förutsättningar att klara skolarbetet och därmed öka chansen att uppnå betygskriterierna. Alla deltagare får med sig ett kunskapshöjande material som är framtaget tillsammans med både skolpersonal och elever, så deltagarna kan tillämpa kunskaperna direkt efter utbildningen. Utbildningen skräddarsys efter era önskemål.

Jag kommer ihåg första gången när en lärare frågade mig hur jag mådde. Det var som en helt ny värld öppnade sig, ingen lärare hade frågat mig det innan. Det var fantastiskt. /Ungdom på Maskrosbarn

Om Skolkurage
Våren 2019 släppte Maskrosbarn rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” kring utsatta barns skolgång. Utifrån rapporten tog vi fram ett lärarmaterial tillsammans med lärare och elever i syfte att stötta lärare att upptäcka de elever som har det jobbigt hemma. Läs mer om projektet Skolkurage här » 

 

Frågor & Svar

Kontakta mig för bokning!

Anna Fannoun

Föreläsningssamordnare
076-721 02 60
anna@maskrosbarn.org

Visa fler

Vill du veta mer?

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.