ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Föreläsning

Föreläsning

Maskrosbarns föreläsningar ger kunskap, ökad förståelse och konkreta verktyg som kan hjälpa dig i arbetet med barn som lever i utsatta situationer.

Vi skräddarsyr föreläsningarna så att de passar dig och din arbetsplats.

elevföreläsning

Att ha det jobbigt hemma

En förinspelade föreläsning om att ha det jobbigt hemma. Vi lyfter hur vanligt det är och vilken hjälp som finns att få. Föreläsningen kan visas obegränsat antal gånger i skolan.

Läs vidare här
taylor-wilcox-4nKOEAQaTgA-unsplash

Skolpaketet med utbildning i Skolkurage + elevföreläsningar

I Skolpaketet ingår två elevföreläsningar och en Skolkurage-utbildning för personal. Vi anpassar paketet efter era önskemål!

Läs vidare här
brad-neathery-XrSzacdYbtQ-unsplash

Socialtjänsten genom ungas ögon

Ta del av barns egna tankar och idéer Föreläsningens första del fokuserar på ungdomars erfarenheter av att möta socialtjänsten. Ni får ta del av deras egna tankar och konkreta idéer på hur socialtjänsten kan möta deras behov och tillgodose deras rättigheter ännu bättre. Föreläsningens andra del går djupare in på ungdomars upplevelser, tankar och känslor kring insatser från socialtjänsten. Vi berättar vad de upplever har fungerat bra och hur förändringar kan göras för att öka kvalitén på den sociala barn- och ungdomsvården. Föreläsningen innehåller ungas egna berättelser, citat och filmer. Vi ger konkreta tips, checklistor och verktyg på hur ni kan arbeta utifrån ungdomarnas behov och rättigheter.  

Läs vidare här
Elevföreläsning

Föreläsning för högstadie- och gymnasieelever

Om att växa upp i en familj med missbruk, våld eller psykiskt sjukdom. Vi berättar om vilket stöd som finns och delar med oss av egna erfarenheter.

Läs vidare här
blake-barlow-YKzrIPGhQ1M-unsplash

Vad ungdomar vill ha för stöd av vuxna i samhället

Vad säger ungdomar själva att de behöver? Föreläsningen anpassas utifrån er arbetsplats eller utbildning och handlar om ungas upplevelser kring följande områden: bemötande rättigheter delaktighet information miljö stöd från professionella Utifrån ungdomarnas egna berättelser, bilder och filmer fokuserar vi på förändringsmöjligheter och ger konkreta tips, checklistor och verktyg som hjälper er att förbättra ert arbete med unga.

Läs vidare här
maskrosbarn-176

Barns röster om barnkonventionen

Att barnkonventionen blivit lag innebär en enorm utmaning i det praktiska arbetet med barn och unga. Vad kommer krävas för att barnkonventionen ska få ett faktiskt genomslag och göra skillnad för barn på riktigt? Teoretisk kunskap om barnkonventionen och vad lagen innebär är en förutsättning, men utan att involvera och lyssna till de som faktiskt berörs - barnen - riskerar vi att hamna fel när vi omsätter kunskapen i praktiken. Genom barns egna röster, kunskap och tankar lyfter vi i denna föreläsning barnets perspektiv på rättighetsbaserat arbete i processer på bland annat socialtjänsten och hälso- och sjukvården. Vi får veta mer om hur barnen själva vill att vuxna professionella ska tillgodose deras rättigheter och leva upp till barnkonventionen.

Läs vidare här