ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Elever och skolpersonal

Elever och skolpersonal

Vi erbjuder föreläsningar för elever och utbildningar för skolpersonal till skolor runt om i landet.

Barn som har en förälder som har ett missbruk eller psykisk sjukdom löper större risk att gå ut grundskolan utan gymnasiebehörighet.

Maskrosbarn har tillfrågat över 2000 elever och skolpersonal om vad de behöver för stöd, och deras svar finns i rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” (2019). Tillsammans med lärare och elever tog vi därefter fram ett lärarmaterial och en elevföreläsning.

https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/taylor-wilcox-4nKOEAQaTgA-unsplash-scaled-e1653028863247.jpg

Skolpaketet med utbildning i Skolkurage + elevföreläsningar

I Skolpaketet ingår två elevföreläsningar och en Skolkurage-utbildning för personal. Vi anpassar paketet efter era önskemål!

Läs vidare här
https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2022/03/Malmö-föreläsning-2.jpg

Föreläsning för högstadie- och gymnasieelever

Elevföreläsning som berör Syftet med våra föreläsning för högstadie- och gymnasieelever är att genom egna erfarenheter sprida kunskap om hur det kan vara att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk och/eller utsätter en för våld. Vi visar att det går att må bra trots att ens förälder mår dåligt och minskar tabun kring frågan. Föreläsningen innehåller också information om vart en kan vända sig för att få stöd. Föreläsningen är en timme lång och vi stannar kvar efteråt för att svara på frågor och öppnar upp vår chatt för de elever som vill vara anonyma och hellre prata där. Vi ber er därför att avsätta totalt 90 minuter för vårt besök. Under 2021 nådde vi över 12 000 elever runtom i Sverige med våra elevföreläsningar! Många skolor vi föreläser för bokar återkommande in oss under skolans hälsofrämjande dagar. Kontakta natalia@maskrosbarn.org, eller använd offertformuläret längre ner för att boka en föreläsning i din skola. Visste du att... ...omkring 5-6 elever i varje klass lever i familjer där föräldern har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld? 72% av eleverna säger att deras hemsituation har påverkat deras skolarbete negativt. (Enligt rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går", Maskrosbarn 2019)

Läs vidare här
https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/ryan-tauss-jVwb9LjxJ08-unsplash-scaled.jpg

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Boka in årets viktigaste utbildning för skolpersonalen Skolkurage-utbildningen riktar sig mot skolpersonal och går igenom hur man på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för de elever som har det jobbigt hemma. Alla deltagare får med sig ett kunskapshöjande material som är framtaget tillsammans med både skolpersonal och elever, så deltagarna kan tillämpa kunskaperna direkt efter utbildningen. Utbildningen skräddarsys efter era önskemål. Om Skolkurage Våren 2019 släppte Maskrosbarn rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” kring utsatta barns skolgång. Utifrån rapporten tog vi fram ett lärarmaterial tillsammans med lärare och elever i syfte att stötta lärare att upptäcka de elever som har det jobbigt hemma. Läs mer om projektet Skolkurage här »   

Läs vidare här