ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS
Elever och skolpersonal

Elever och skolpersonal

Vi erbjuder föreläsningar för elever och utbildningar för skolpersonal till skolor runt om i landet.

26 procent av de barn vars föräldrar har ett missbruk eller psykisk ohälsa går ut skolan utan gymnasiebehörighet. Det är dubbelt så många som genomsnittseleven. Maskrosbarn har tillfrågat över 2000 elever och skolpersonal om vad de behöver och deras svar finns i rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” (2019).

https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/taylor-wilcox-4nKOEAQaTgA-unsplash-scaled.jpg

Skolpaketet med utbildning i Skolkurage + elevföreläsningar

Skräddarsytt paket för din skola Utbildningen går igenom hur skolpersonal på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för elever som har det jobbigt hemma. Vi presenterar vad skolpersonal och elever önskar tillsammans med det kunskapshöjande material som är framtaget med både skolpersonal och elever, som deltagarna får med sig i slutet av dagen för att kunna använda sig av direkt. Vi skräddarsyr utbildningen efter era behov och möter personalen där ni är just nu. Vi fokuserar på konkreta sätt att jobba med denna målgrupp barn. I Skolpaketet får du två elevföreläsningar och en Skolkurage-utbildning för ett förmånligt pris. Med Skolpaketet ger du din skola en helhet som är unik. I anda av att Barnkonventionen blivit lag kan du med dessa ta ett helhetsgrepp för att öka kunskapen på din skola för både elever och personal. Boka genom att maila julia.k@maskrosbarn.org.  

Läs vidare här
https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/woman-with-dandelion-2383864-scaled.jpg

Föreläsning för högstadie- och gymnasieelever

Elevföreläsningar som berör Syftet med våra föreläsningar för högstadie- och gymnasieelever är att genom egna erfarenheter sprida kunskap om hur det kan vara att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk och/eller utsätter en för våld. Vi visar att det går att må bra trots att ens förälder mår dåligt och minskar tabun kring frågan. Föreläsningen innehåller också information om vart en kan vända sig för att få stöd. Föreläsningen är en timme lång och vi stannar kvar efteråt för att svara på frågor och öppnar upp vår chatt för de elever som vill vara anonyma och hellre prata där. Vi ber er därför att avsätta totalt 90 minuter för vårt besök. Maila elevforelasning@maskrosbarn.org för att boka en föreläsning i din skola.

Läs vidare här
https://maskrosbarn.org/wp-content/uploads/2020/07/ryan-tauss-jVwb9LjxJ08-unsplash-scaled.jpg

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Utbildningen går igenom hur skolpersonal på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för elever som har det jobbigt hemma. Vi presenterar vad skolpersonal och elever önskar tillsammans med ett kunskapshöjande material som är framtaget med både skolpersonal och elever. Vill du boka en föreläsning? Kontakta julia.k@maskrosbarn.org. Här kan du läsa mer om Skolkurage samt ladda ned material och rapport.

Läs vidare här