JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Skolkurage - öppen utbildning 31 oktober

Skolkurage  är en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad för barn i utsatta hemsituationer. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom skola och elevhälsa i Stockholm eller Göteborg med omnejd.

Skolan kan vara en av de viktigaste skyddsfaktorerna för elever som lever i svåra hemförhållanden

Under denna två timmar långa utbildning fokuserar vi på vilka konsekvenser barn får av att leva i utsatta hemsituationer samt går igenom hur skolpersonal på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för elever som har det jobbigt hemma. Efter utbildningen får du med dig ett lärarmaterial som du kan använda dig av i ditt arbete med elever.

Konkreta och verklighetsnära råd och bra material att ta med sig vilket kommer underlätta i mitt arbete. /Lärare

Tid: Tisdagen 31/10 2023 kl 8.30-10.30. Fika ingår.
Plats: Utbildningen hålls både i Göteborg och Stockholm. Exakt plats meddelas efter anmälan.
Kostnad: 795 kr för första deltagaren, är ni fler från samma skola är priset 400 kr/person för resterande deltagare som anmäler sig vid samma tillfälle. Betalning sker via faktura med 30 dagars betalningsvillkor. Maskrosbarn är momsbefriat. Tipsa gärna dina kolleger om utbildningen!
Sista anmälningsdag: 30/9. Begränsat antal platser.

Jag vill anmäla mig till utbildningen i Göteborg 31/10.

Jag vill anmäla mig till utbildningen i Stockholm 31/10.

Visste du att…

Barn till föräldrar med missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld, löper mycket högre risk att gå ut grundskolan utan gymnasiebehörighet. Det handlar om så många barn som 5-6 elever i varje klass. Genom att ge skolpersonalen kunskap om ämnet och tillgång till information om vilka stöd som finns att tillgå, får eleverna bättre förutsättningar att må bättre, klara skolarbetet och uppnå betygskriterierna. 25% av alla elever lever i familjer där föräldern har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld. 58% av dessa elever har aldrig berättat för någon vuxen på skolan om hur de har det hemma.

Innehållet i utbildningen är framtaget av Maskrosbarn tillsammans med skolpersonal och elever inom projektet Skolkurage.

Jag kommer ihåg första gången när en lärare frågade mig hur jag mådde. Det var som en helt ny värld öppnade sig, ingen lärare hade frågat mig det innan. Det var fantastiskt.

/Ungdom på Maskrosbarn

Föreläsningar och utbildningar

Vi erbjuder föreläsningar som ger kunskap, fördjupad förståelse och konkreta verktyg som kan hjälpa dig i arbetet med barn vars förälder har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Läs mer om våra olika föreläsningar och utbildningar under respektive kategori.