Andra organisationer

Det finns många organisationer som kan hjälpa dig med många olika saker. Organisationerna som vi beskriver här känner vi och tycker är bra. Du kanske vill träffa någon som är speciellt bra på ätstörningar, sexuella övergrepp eller någon som kanske har samma diagnos som du? De flesta av organisationerna på den här sidan kan du vända dig till, oavsett var i Sverige du bor.

 

 

IMG_0886 copy

Randiga huset

Randiga huset är en verksamhet som vänder sig till dig som har förlorat eller kommer förlorat en viktig person i dödsfall. Verksamheten finns i Stockholm och i Göteborg.

Länk till hemsida

Stockholms stadsmission

Stockholms Stadsmission har flera olika stödverksamheter som till exempel Unga Station som är ett hus för barn och unga och deras familjer. Där kan du som är ung medverka i en rad aktiviteter och få råd och stöd. Stockholms Stadsmissions driver också terapistöd för barn och ungdomar med psykisk ohälsa, mottagning för unga män och ungdomsmottagning

Länk till hemsida

Process Kedjan

På Process Kedjan kan du som ung brottsförövare få stöd i att förändra ditt liv. Verksamheten har coacher, aktiviteter, studiestöd och en musikstudio. Verksamheten finns i Stockholm.

Länk till hemsida

Bris

Till Bris kan du vända dig för att prata med en kurator dina tankar, känslor och det som du vill ha hjälp med. De har också ett forum där du kan skriva och dela med dig av dina erfarenheter, funderingar och känslor för att sedan få svar från andra barn och unga. De har även chatt och en telefon som är öppen öppen varje dag klockan 14-21. Du kan också maila till Bris. 

Länk till hemsida

 Frisk & Fri – riksföreningen mot ätstörningar

Hit kan du vända dig för stöd och hjälp om du eller någon du känner är drabbad av en ätstörning. De erbjuder telefonstöd, chatt och mejlstöd. På vissa orter finns även möjlighet att gå öppna träffar och i stödgrupp.

Länk till hemsida

 Mind

Minds chatt är öppen dygnet runt – alla dagar om året och vänder sig till dig som har självmordstankar.

Länk till hemsida

Föreningen Storasyster

Hit kan du vända dig om du är över 13 år och blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Verksamheten har chatt, samtalsgrupper, samtalsmottagning och möjlighet att vända sig till jurister. Chatten vänder sig till hela Sverige och övrig verksamhet finns i Stockholm och Malmö.

Länk till hemsida

1000-möjligheter

Hit kan du vända dig om du lever i någon form av sexuell utsatthet – i nära relationer, självskadar med sex, har sex mot ersättning eller utsätts för övergrepp på nätet. Det finns ett speciellt projekt för dig som identifierar dig som kille och har blivit utsatt för sexuella övergrepp. Organisationen har både chatt och samtalsmottagning i Stockholm.

Länk till hemsida

Attention

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska diagnoser som ADHD eller Aspergers syndrom/Autismspektrumtillstånd. På Attention kan du få massor av information om diagnoser och kolla efter aktiviteter att delta i. Organisationen vänder sig både till vuxna och ungdomar.

Länk till hemsida

Rädda barnen – Centrum för barn och ungdomar

Erbjuder behandling och stöd för barn och unga i utsatta livssituationer av socionomer och psykologer. Du kan vända dig till centrum för barn och ungdomar om du utsätts för eller bevittnat våld eller sexuella övergrepp inom familjen eller om dina föräldrar är i en svår vårdnadstvist. Verksamheten finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

Länk till hemsida

Tjejzonen

På Tjejzonen kan du prata med en Storasyster som lyssnar på dig när du känner att du behöver det. Du bestämmer alltid själv vad ni ska prata om – inget är för stort eller smått! Du kan chatta på våra två chatter eller få en egen Storasyster Live eller Online. På Chatten och Ätstörningszonens chatt kan du chatta med en av Tjejzonens Storasystrar. I chatten får du prata om det som känns viktigt för dig och du kan ställa precis vilka frågor du vill.

Tjejzonen riktar sig till dig som identifierar dig som tjej och är mellan 10 och 25 år gammal.

Länk till hemsida

Killfrågor

Killfrågor kan du chatta anonymt om allt, fyra kvällar i veckan.

Vi vänder oss främst till ungdomar som identifierar sig som killar.

Länk till hemsida

Barnrättsbyrån

Hit kan du vända dig om du vill ha kunskap, råd, stöd och praktisk hjälp i alla frågor som rör dina rättigheter. De som jobbar på barnrättsbyrån har massor av kunskap och jobbar alltid på uppdrag av Dig! 

För dig som bor i Stockholmsområdet och är mellan 0-21 år. 

Länk till hemsida

Chat
öppnar om:
  18 h 46 min